29 Temmuz 2010 Perşembe

Avantajlı Skor

Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek bu sezon Fenerbahçe'nin en önemli hedeflerinden bir tanesi hiç kuşkusuz. İlk bakışta sıklet olarak Young Boys bu hedefin önünde duran küçük bir dikenli tel görünümündeydi ancak maçın başlamasıyla beraber İsviçreliler Fenerbahçe'yi zorlamaya başladı.

Bir iki ciddi atak girişiminden sonra, Gökhan Ünal'ın, Emre'ye servis ettiği topu ağlarında gördü Young Boys oyuncuları. 5. dakikada yedikleri bu golden sonra biraz bocalasalarda yeniden oyun üstünlüğünü, hemde organize bir şekilde ele aldılar. Lugano ve Gökhan Gönül'ün yokluğunda sallanan Fenerbahçe savunması çok basit bir kafa golüne engel olamayınca skora yeniden beraberlik gelse de, Miroslav Stoch'un klas golü Fenerbahçe'yi deplasmanda yeniden öne geçirmeyi başardı. Golden sonra Colin Kazım-Richards'ın aptalca gördüğü (karar çok ağırdı, belirtmeden geçmeyelim) kırmızı kartın sonucunda sarı lacivertli takım soyunma odasına 10 kişi olarak ancak skor üstünlüğüyle gitti.

Andre Santos, Bekir, Bilica ve Önder'den oluşan savunma hattı ikinci yarıda iyice sallanmaya başladı. Young Boys gol için saldırdıkça Fenerbahçe'nin defoları sık sık ortaya çıktı ancak gerek Volkan Demirel'in performansı gerekse de Fenerbahçe'nin futbol şansı rakibin golü bulmasını engelledi. (Young Boys'un 3 topu direkten geri geldi)

Maçın son dakikasında Selçuk Şahin'in ''yarattığı'' penaltı sayesinde bir gol bulan Young Boys maçı beraberliğe taşıdı ve ikinci maç için ''ümitlenebilecekleri'' bir skor elde etti.

2-2 ilk bakışta bir deplasman maçı için iyi bir skor ancak henüz sezon başında olan ve sezona da pek iyi giremeyeceği sinyalleri veren Fenerbahçe için küçükte olsa risk taşıyan bir skor oldu. Ben işin ilk maçta biteceğini hesap etmiştim ancak Young Boys için yine de bir ümit var. Fenerbahçe kadrosunda, bu takımda bırakın onbir oynamayı, kadrosunda bulunmaması gereken oyuncular var. Önder Turacı'nın halleri neydi öyle? Colin Kazım-Richards'ın bir türlü akıllanmaması o bölgenin garanti sahibini Issiar Dia yapıyor daha şimdiden. Alex hiçbir şey veremezken, Stoch hazır hali ile dikkat çekti. Emre Belözoğlu yine bildiğimiz gibi. Koşuyor, mücadele ediyor ancak sahada futbolun dışında kalan her şey ile ilgileniyor. Fenerbahçe'nin henüz hazır olmadığı herkesin malumu herhalde. Karşısında da beklediğinden daha iyi bir takım bulunca, eksik kadrosuyla bana göre yine de iyi bir skor elde etti. Şayet Young Boys ikinci golü biraz daha erken bir dakikada bulabilseydi, Fenerbahçe maçı kaybedebilirdi. İkinci maç kolay olmayacaktır diye tahmin ediyorum. Lugano yetişirse Fenerbahçe için çok iyi olur. Bu savunma bu haliyle bırakın Süper Lig'de yarışmayı, bu turu bile tehlikeye atar.

Hiç yorum yok: