27 Temmuz 2010 Salı

Kabuk Değiştirmek

Elano'nun, Kewell'ın, Jo Alves'in, Gio Dos Santos'un, Arda Turan'ın, Milan Baros'un, Kader Keita'nın, Lucas Neill'ın bir araya getirildiği ve başlarına Frank Rijkaard - Johan Neeskens ikilisinin konulduğu Galatasaray'ın geçen sezon üçüncülüğü güç bela kurtarmasının ardından bu sezon yapılan revizyonlar tabi ki biraz enteresan kaçtı.

Elano Blumer takımda kaldı ancak iyi bir teklif gelirse gönderilmesi an meselesi. Hary Kewell gidecek kulüp bulamayınca Galatasaray'ın şartlarına uydu ve takımda bir sezon daha kaldı. Jo Alves ve Gio Dos Santos'tan ağzı yanan Galatasaray'ın bu oyuncular için en ufak bir girişimi dahi olmadı ve kiralık olarak geldikleri takımda kalıcı olamadılar. Arda Turan için yaratılan transfer spekülasyonları sonuçsuz kaldı ve Arda, Galatasaray'ın kaptanı olarak sarı kırmızılılarda bir sezon daha geçirecek. Milan Baros yeniden sakatlandı ve Çek forvetin sakatlık durumu müzminliğe doğru ilerlemeye başladı sanki. Kader Keita, hemen hemen alındığı fiyata Katar'a gönderildi. Bu saydığım oyuncular içerisinde durumu en belirgin olanlardan birisi olan Lucas Neill takımda kalmaya devam edecek. Bunların yanında Mehmet Topal'da, 5 milyon euro karşılığında Valencia'ya gönderildi.

Ali Turan, Mehmet Batdal, Serdar Özkan, Çağlar Birinci ve Musa Çağıran yerli transferler olarak Galatasaray'ın kadrosuna katıldılar. Bu oyuncular içerisinde ''direk olarak onbir oynar'' diyeceğimiz bir oyuncu yok ama yedek kulübesi ve kadro derinliği adına fena isimler olmayacaklardır. Şu ana kadar yapılan iki yabancı transferinden birisi Arnavut oyuncu Lorik Cana ve bir diğeri ise Monaco'dan gelen Juan Pablo Pino. Haldun Üstünel'in istifasından sonra transfer işlerine el atan Adnan Sezgin daha makul ve daha ''bilinmeyen'' oyuncular getirdi Galatasaray'a. Eldeki kadronun durumu da belli olmayınca (Elano, Servet, Arda vs.. transferleri) Rijkaard'ın kara kara düşünmesi son derece normal olmalı.

Galatasaray'ın ve Rijkaard'ın elinde öyle çok spektaküler bir malzeme yok ve görüntüye göre de olmayacak bu dönem. Yeni stad ya da ligin başlamasına az bir süre kala yapılacak bir iki ''havalı'' transfer yeni bir heyecan getirebilir mi bilmiyorum ama genel hatlarıyla Galatasaray'ın an itibariyle görüntüsü pek iç açıcı değil.

Hiç yorum yok: