4 Ekim 2010 Pazartesi

Mamadou Niang

Türkiye Ligi'nde tüm mevkiler içerisinde oynaması en zor olan mevki Fenerbahçe'nin ileri ucudur. İyi oynayanlar efsane olur, kötüler ise tarihin sayfalarına karışır. Tavizi az, kredisi az ve stresi ile baskısı çoktur Fenerbahçe forvetinin.

Mamadou Niang Marsilya'nın halk kahramanıyken, Fenerbahçe'ye imza attı. Güiza'nın yerine gelecek forvet arayışında son çare oldu ve daha çıktığı ilk maçta yani PAOK deplasmanının ikinci yarısında ''adam olacak çocuk'' olduğunu belli etti. Sonrasında ise 6 maçta 7 gol attı. Kafayla, sol ayağıyla, sağ ayağıyla, rakip dinlemeden mükemmel bir performans ortaya koydu. Son Gençlerbirliği maçında yine kilidi açan çilingir oydu. Kendisinin transferinden sonra Fenerbahçe lige yeniden tutundu ve yedinci haftayı zirveye yakın tamamlamayı başardı.

Mamadou Niang'ı izlemek büyük bir keyif bu aralar. Alex ve Dia ile uyumu gözden kaçmıyor. Sadece işini yapmanın peşinde ve geçmişinde yaptığı Marsilya kaptanlığı sayesinde genç arkadaşlarına da örnek oluyor. Fenerbahçe bu sezon en iyi transferini O'nu alarak yaptı. Emenike ile beraber ligimize gerçekten de büyük renk kattı. Niang'ın performansı bakalım sezon sonuna kadar böyle devam edecek mi?

1 yorum:

sami özgür türer dedi ki...

yapacağım tek yorum fenere forvet gelmiş :)