19 Ekim 2010 Salı

Misafir Umduğunu Değil...

Öyle bir kadronun başına öyle bir hoca getirmişti ki, o sezonun başında rakiplerini ürkütmüştü Galatasaray. Sezona Europa League ön elemelerinde ''biçer döver'' gibi girmişler, arkasından ligde altıda altı yapmışlardı. Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolundaki tek rakibiydi Galatasaray. Sonrasında olanlar oldu. Servet'le arasına kara kedi girdi Rijkaard'ın. İşler yolunda gitmemeye başladı. Europa League gruplarından çıktıktan sonra devre arasında eldeki tek santraforu yani Nonda'yı gönderip, yerine Avrupa'da oynayamayacak olan Jo Alves'i getirdiler. Arda Turan'ın forvet oynadığı iki maçta o sezon kupayı kazanacak olan Atletico Madrid'e elendiler. Ligi Beşiktaş'ın ikramıyla ancak dördüncü sırada bitirebildiler. Ertesi sezona Keita'yı satıp yerine sakat Pino'yu alarak başladılar. Baros yine sakatlandı. Kewell zaten bir var bir yoktu. Arda'yı da kaybetti. Lorik Cana'yı istememişti, doğru düzgün oynatmadı. Elano ile yıldızları barışmadı. Servet'le araları hiç düzelmedi ama sıklıkla Servet'e mahkum kaldı. Galatasaray'ın bilinen ''futbolcuya dayalı düzeni'' yüzünden, bu sezon doğru dürüst maç kazanamadı (anlayan anlar ne demek istediğimi), bir dönem Hakan Şükür ve grubunun yaptıklarını bu kez Servet, Sabri vs..'lerin bulunduğu grup yaptı. Rijkaard Galatasaray'da ki görevinden ayrılmak durumunda kaldı.

Hikmet Karaman diyen, Fatih Terim diyen var, Hakan Şükür, Hasan Şaş, Ergün Pembe diyen var, Abdullah Avcı diyen var. Ben de diyorum ki, ne gerek var! İki dakika alın Servet'i ortanıza Adnan'lar, iyi de türkü çığırır Servet, hem türkü söyleyin, hem de Servet'in istediği hocayı getirin. Kendisi Marsilya'ya gidemedi, bari Rijkaard Liverpool'a gitsin!

Bu söylediklerimi anlamak için sadece ve sadece Galatasaray'ın Ankaragücü'nden son dakikada yediği golü hatırlayın, sonra Skibbe'ye yol verilen 2-5'lik Kasımpaşa maçı ile Rijkaard'a yol verilen 2-4'lük Ankaragücü maçlarını izleyin. Farkın yalnızca Kasımpaşa'dan yenilen fazla bir gol olduğunu göreceksiniz!

2 yorum:

rijkaard forever.. dedi ki...

güzel yorum yakışmış, aynen paylaşıyorum kardeşim; bu ülke defalarca ve defalarca Rijkaard ayarındaki tüm hocaları aynen de bu şekilde göndermiş ve arkasından ''allah allah'' diye elini çenesine koyup düşünmüştür, bi kere daha yapsın ne çıkar ki;ama taraftası olduğum galatasaary seyircisine yakıştıramadım ''imparator fatih terim'' naralarını..

Faruk dedi ki...

Tekno Market düzeltti. Skibbe'nin gönderildiği 2-5'lik skor Kasımpaşa'ya karşı değil, Taner Gülleri'nin 4 gol attığı maçta Kocaelispor'a karşı alınmıştı...