7 Ocak 2011 Cuma

Colin Kazım Richards, Juan Emmanuel Culio...

İlk yaryı tarihinin en kötü performanslarından birisiyle bitiren, Rijkaard'ın görevine son verip yerine Hagi'yi getiren Galatasaray devre arasındaki ilk transfer hamlesini Colin Kazım Richards'ı transfer ederek yaptı. Fenerbahçe ile olan mukavelesinin bitmesine 6 ay kala, sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Kazım, aynı gün 3,5 yıllığına Galatasaray ile kontrat imzaladı. Fenerbahçe kariyeri boyunca yalnızca Chelsea'ye attığı golle hatırladığım, milli takıma sürekli olarak çağırdığı için Fatih Terim'den nefret etmek için on sebepten birisi olan Kazım'ın Galatasaray'a ne katacağı ise tam bir soru işareti. Kendisiyle alakalı olarak hiç bir zaman olumlu düşüncelere sahip olmadım. İlk bir kaç maç iyi performans gösterse de, zamanla Galatasaray forması altında da maskesinin düşeceğini düşünüyorum. Ha eklemeden geçmemek lazım, ikinci yarıda isterse 1000 gol atsın, yine de Galatasaray yönetiminin vizyonunun ne olduğunu bizlere göstermiş bir transfer olmuştur ayrıca. Düşüncelerim olumsuz olsa da, bana düşen yine transferin her iki tarafa da, hayırlı olmasını ummak olur.




Juan Emmanuel Culio, ''tek maçla anılan futbolculardan''. CFR Cluj formasıyla Roma deplasmanında 2 yıl önce oynadığı oyun, hala konuşulur. Sol açık ve sol iç mevkilerinde oynayan Arjantinli oyuncu zaman zaman sağ kanatta görev yapabiliyor. Tahminimce Harry Kewell'ın devamsızlığından dolayı, Arda'yı kanada bağlamamak için Hagi tarafından özel olarak istendi. Bu sayede sol kanatta Kewell - Culio ve sağ kanatta Kazım - Pino alternatiflerine göbekte Arda eşlik edecek. Galatasaray'ın bu zor ortamında yeterli istikrarı sağlayabilirse, kontratının sonuna kadar Galatasaray forması giyebilir ancak yine de futbolcu hakkında çok az bilgi sahibi olduğumdan dolayı net birşeyler yazmak zor gibi görünüyor.

Liderin 19 puan gerisindeki Galatasaray'ın transferleri biraz da Hagi'nin önümüzdeki sezon oynatmaya çalışacağı sistemle alakalı gibi gözüküyor. Baros'un durumu belirsizken ve Mehmet Batdal'dan randıman alınamayacağı kesinleşmişken, Galatasaray'ın bir de forvet transferi yapması kaçınılmaz gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok: