11 Mayıs 2010 Salı

3 Puanlı Kutlama

Kupayı kaldıran oyuncuları görmek için 25 binden fazla Trabzonsporlunun Olimpiyat Stadı'na akın ettiği, Yattara'nın tam 200 gün sonra forma şansı bulduğu, bordo mavili takımda ciddi bir rotasyonun gerçekleştiği, Murat Tosun'un parladığı ve lig beşinciliğinin sağlama alındığı bir müsabaka izledik dün akşam.

Daha maçın başında Giray ile gelen gol ve tempolu futbol, Olimpiyat Stadyumu'na akın eden Trabzonspor taraftarını memnun etse de, ilk on dakikadan sonra yavaş yavaş hız kesen ve Ahmet Cebe'nin golünün geldiği dakika dahil rölanti tempoda geçen bir ilk yarı izledik İstanbul'da. Umut Bulut'un yine kaçırmaya devam etmesi ve Alanzinho'nun sakatlığı ilk devrenin göze çarpan ''gelişmeleriydi''.

İkinci yarıya Alanzinho yerine Murat Tosun ile başladı Şenol Güneş. Cale'nin yerine onbir olan ve sol bekte görev yapan Ferhat Öztorun'un önüne açık olarak geçen Murat ikinci yarının başından itibaren etkili bir futbol oynamaya başladı. Tam 61. dakika kutlamalarının hazırlık arefesinde de sezonun en güzel gollerinden birinin altına imza attı. Maçın geri kalan kısmı ise Teofilo'dan gol beklemekle geçti. Bir pozisyonda ağları da buldu Kolombiyalı oyuncu ama bu pozisyonda ofsayt engeline takıldı. Maç ve 3 puan 2-1'lik skorla Trabzonspor'a gelirken, Fenerbahçe maçına çıkmadan önce bordo mavili takım tamamen hedefsiz kalmış oldu.

Maçtan sonra Sadri Şener'e Fenerbahçe maçı sorulunca, Başkan: ''Gideceğiz, mağlup olup geri geleceğiz'' diye kinayeli bir cevap verdi ama ben takımın bu maça özel olarak hazırlanacağını tahmin ediyorum. Şenol Güneş'in bu maçta uyguladığı rotasyonu sanırım Fenerbahçe maçında görmeyeceğiz. Bu kadar oyuncunun şans bulduğu takımda ise Barış Memiş'in bir dakika dahi forma şansı bulamaması ise hocanın kabahatidir bana göre. En azından son değişiklikte oyuna Cale girene kadar Barış'ı oynatabilir ve bizlere de genç oyuncunun son durumunu gösterebilirdi Şenol Güneş.

Önümüzde beş günlük bir süreç ve bol spekülasyonlu günler var. Kimisi bu için tadını çıkarmak için uğraşırken, kimisi de tadını kaçırmak için çalışacak. Sonuçta Trabzonspor'un oynanmamış bir Fenerbahçe maçı ve idman yapmasını gerektirecek beş gün daha var. Sonrasına o zaman bakılır.

Hiç yorum yok: