22 Aralık 2010 Çarşamba

Anket Kapandı. Sezonun Transferi Mamadou Niang

Fenerbahçe futbol takımının en ucunda alınan görev, yüklenilen sorumluluk Spor Toto Süper Lig'in içerisinde bulunan en zor, en stresli görevlerden birisidir. Müsamahası diğer kulüplerin gösterdiğine göre pek bir azdır. Dünya starı olsanız dahi, verilen şansları iyi değerlendiremezseniz bir iki maç sonra medya hemen yerinize başka bir forvet aramaya başlar gönüllü olarak. Kulübe adeta ''mahalle baskısı'' yapılır ve performasınızın hemen her maç aynı olması beklenir.

Mamadou Niang, Marsilya'nın ''ciğeriydi'' adeta. Hem takım kaptanı, hem gol kralıydı. O'nu Türkiye'ye getirmek zor bir işti ancak ligin başlamasına yakın Fenerbahçe, Marsilya'nın kaptanını Türkiye'ye getirmeyi başardı. Niang'ta fırtına gibi girdi sezona. Üst üste başarılı maçlar çıkarıp, gol beklentisinin karşılığını verdi. Takım ligde bekleneni veremesede, Niang bireysel performansyla geçer not almayı başardı. Gol krallığı sıralamasında, Karabükspor'un sıradışı forveti Emenike ve şimdiki kaptanı Alex'in ardından üçüncü sırada geliyor. İlk yarının ikinci periyodunda bir ''sallantı'' yaşadı ancak bunu Niang'tan çok takımın genel performansına bağlıyorum ben. Fenerbahçe yaş itibariyle de en azından 2 sezon daha kullanabileceği ''sağlam'' bir golcüye kavuştu diyebiliriz. Niang minik anketimizde 8 oy aldı.

Niang'ın arkasından 4 oy alan Jaja ikinci oldu. İkişer oy alan Beşiktaş'ın yıldızları Quaresma ve Guti'yi 1 oy alan Miroslav Stoch takip etti. Ankette toplam 17 oy kullanıldı.

Hiç yorum yok: