3 Aralık 2010 Cuma

Yetti ve Arttı

Olmaz ya, eğer Sofya'dan Beşiktaş mağlup ayrılsa ve Rapid Wien, kendi sahasında Porto'yu mağlup edebilse, Beşiktaş için son oynayacağı Rapid maçı grubun finali olacaktı. Bu bilinçle ve işini son maça bırakmamak için sahaya çıktı siyah beyazlılar.

CSKA Sofya'nın maçın başından itibaren baskılı bir oyun oynayacağını ve Beşiktaş'ın geriye yaslanıp, kontraatak arayacağını tahmin ediyordum ancak iki takımda maça gayet temkinli ve kontrollü başladı. Orta alanların ''al gülüm ver gülümü'' ile geçen ilk yirmi dakikanın ardından CSKA Sofya ilk tehlikeli pozisyonunu yakaladı ancak genç kaleci Cenk Gönen, gole izin vermedi. Devrenin sonlarına doğru bu kez çok daha tehlikeli bir pozisyon yakalayan Bulgar takımı bu pozisyonu da değerlendiremeyince devreye 0-0 girildi.

İkinci yarıda Beşiktaş biraz daha oyuna ortak olup, özellikle maç boyunca kör döğüşü haline gelen ve sahibi belli olmayan orta sahayı ele geçirince, işler biraz daha kolaylaştı. Komutan Guti'nin 54'te kullandığı serbest vuruşa, uzun süre sonra sahalara dönen Zapotocny kafayı vurup, topu filelere gönderince maç nispeten sonra erdi. Devre arasında sakatlanan Marcio Nobre'nin yerine oyuna giren Ali Kucik'in ısrarı sonucunda Holosko'nun golü farkı ikiye çıkarttı. Zaten Avusturya'dan gelen haberlerde iyi olunca, Beşiktaş beklenildiği gibi kolay bir galibiyete yelken açtı ancak yine ilk yarıda sakatlanan Cenk'ten eldivenleri devralan Hakan Arıkan'ın bilindik hatalı çıkışıyla Sofya takımı golü bulunca, maçın son on dakikasına yeniden heyecan geldi. Rakibine ikinci gol şansı vermeyen siyah beyazlı takım maçtan 2-1 galip ayrılarak, Europa League gruplarından ikinci olarak çıkmayı, işi son maça bırakmadan garantilemiş oldu.


Bundan sonra bir formalite maçı oynayacak ve Europa League macerasına devam edecek Beşiktaş. Yeniden sakatlanmazsa bu takıma Quaresma'da dahil olacak ve Beşiktaş devre arasında bu turnuvada oynama hakkına sahip transferler yaparsa, nispeten daha da kuvvetlenmiş kadrosuyla üst turları zorlamaya çalışacak. Avrupa'da kalan tek Türkiye temsilcisi olmasına 4 gün kalan siyah beyazlıların bundan sonraki macerası sadece kendileri için değil, Türkiye'nin ülke puanları açısından da bir hayli önemli olacak.

Hiç yorum yok: