6 Aralık 2010 Pazartesi

Takibe Devam

Karabükspor'ü durdurmak Emenike'yi durdurmaktı Fenerbahçe için. Emenike ne kadar etkisiz kalırsa, Fenerbahçe'nin maçı kazanma şansı o kadar artacaktı. Yobo maç boyunca kendisini iki kez kaçırdı. Birisi maçın başında, birisi ise ortasında. Bu iki pozisyondan birisini gole çevirmeyi başardı genç Nijeryalı ama Kaptan Alex'in bir gol, bir asistle damga vurduğu gecede Fenerbahçe, Emenike'den fazla gol atmayı başarınca, üç puanın sahibi oldu.

Maçı bir kaç Fenerbahçeli dostla beraber, bizim meşhur mekan Gölge Cafe'de izledim Beylikdüzü'nde. Fenerbahçe taraftarı enteresan. Volkan'a yaklaşan her topta tansiyon yükseliyor. Yediği golde baş suçlu ilan edildi. Gökhan Gönül'den, Emre Belözoğlu'na kadar tüm futbolcular eleştiriliyor. Karabükspor üst üste iki pas yaptığı zaman: ''Vay be adamlara bak, bize geldi mi böyle oluyor'' serzenişleri yükseliyor. Sanki Galatasaray'ı yenen bu takım değilmiş gibi. Volkan konusuna katılıyorum ama misal Gökhan Gönül'ün aldığı eleştiriler anlamsız. Hele Aykut Kocaman Selçuk'u oyuna sokup, Stoch'u çıkarırken, isyanda millet! Niang sola kayınca ayrı bir isyan. Objektif gözle bakınca, 2-1'den sonra Fenerbahçe'nin hali ortada. Karabükspor etkili oynuyor, bir de pozisyona giriyor. Orta saha düşmüş. Stoch zaten bir saatlik kondisyondan fazlasını sezon başından veremedi. Oyunu tutmak istiyor doğal olarak Aykut Kocaman. Selçuk'tan önceki, 20 dakikaya bakalım. Selçuk'tan sonraki 25 dakikaya. Selçuk değişikliğiyle orta sahayı ayağa kaldırıyor, pas trafiğini arttırıyor Aykut Hoca. Selçuk - Stoch değişikliğinden sonra pozisyon vermiyor rakibe. Buna mukabil Issiar Dia takviyesiyle üst üste pozisyonlarda yakalıyor. Bu tepki nedendir anlamıyorum. Birisi diyor ki: ''Ulan bir rahat maç izleyemeyecek miyiz biz?'' Buca, Kasımpaşa maçları daha taze. Fenerbahçe taraftarı bu sezon bayağı bir rahat maç izledi aslında, takımın gücünü en iyi Aykut Kocaman biliyor. Selçuk'tan iyi alternatif varda O mu sokmadı oyuna. Her maç 60. dakikada bitecekse, zaten oynamasın bu ligde Fenerbahçe. Premier League'e gitsin. Bu sabırsızlık iyi değil.

Hiç mi alkış alan olmadı? Issiar Dia. Tabi ki övgünün kaynağı Aykut Kocaman. Dia'yı bu kadar süre kenarda bekletmesi yüzünden yediği küfürlerin bini bir para. Fenerbahçe teknik direktörünün, oyuncusunun işi zor derlerdi. Aşağı yukarı sekiz dokuz Fenerbahçeli ile aynı ortamda maç izleyince hak verdim. Hakikaten işleri zor!

Hiç yorum yok: