7 Eylül 2010 Salı

3 Maç Kaldı

Yarın akşam Sinan Erdem Spor Salonu'nda Türk basketbol tarihinin en önemli maçını oynayacağız. Şayet 12 Dev Adam bu maçı kazanırsa, tarihinde ilk kez bir Dünya Şampiyonası'nda yarı final oynamaya hak kazanacak. Saat 21:00'de başlayacak olan maç NTV'den naklen yayınlanacak.

Taktik, teknik işleri biz de biraz zayıf yürür. Önceleri bir ''kaos'' takımı olan ve yarattığı kaoslardan galibiyetler çıkarmayı uman milli takım, özellikle bu turnuvada oturttuğu sistemi ve mücadelesiyle, üst üste altı maç kazandı ve bu noktaya kadar çok kolay geldi. Rakip Slovenya basketbol ekolü olan bir takım. Jaka Lakovic ve Goran Dragic gibi iki kalburüstü guarda sahip olan Slovenler, pota altını da NBA patentli Primoz Brezec ile kapatıyor. Polonya'daki hazırlık turnuvasında 69-67'lik skorla mağlup olduğumuz Slovenler bu turnuvaya bir hayli iddialı geldiler. Tribün konusunda ise neredeyse ev sahibi olduğumuz turnuvada bizimle boy ölçüşecek düzeydeler. Burada ilk iş tribünlere düşüyor. Nasıl yaparlar, ne yaparlar bilmiyorum ama 12 Dev Adam'a desteklerini maçın sonuna kadar hissettirmeleri gerekiyor. Zaten sahadaki takım ne yapacağını biliyor. Maç içinde girilebilecek olası krizler için Hidayet, Ersan ve Sinan gibi özel donanımlı oyuncularımız var. Düzgün bir rotasyon, mümkün mertebe az dakika yapılacak alan savunması, rakip uzunları faul problemine sokmak ve Lakovic ile Dragic'i iyi savunmak baş şart. Ömer Onan bir kez daha gecenin kahramanı olur umarım.

Söylenecek çok fazla birşey yok. Tarihin en önemli maçı bu. Kazanırsak yarı finalist olup, son Dünya ve Avrupa Şampiyonu İspanya ile (bir terslik olmazsa) finale yükselmek için kapışacağız. O zaman Murat Murathanoğlu abimiz gibi bağıralım: Haydi 12 Dev Adam!

Hiç yorum yok: