16 Kasım 2009 Pazartesi

Aferin!


Geçen sezonun final serisini tekme tokatlarla basketbolculara saldırarak kapatmıştık. Bu sezon da kaldığımız yerden devam ettik. Dün akşam da Galatasaray Cafe Crown'un Fenerbahçe Ülkerspor'u 74-72 yendiği maçtan çok, maçta çıkan olaylar konuşulacak.

Herşeyin başlangıç noktası olarak şu Fenerbahçe Ülkersporlu bayanın orta parmağı gösteriliyor ancak açık söylemek gerekirse Galatasaray Cafe Crown taraftarının maçın başından itibaren olay çıkarmaya pek meyilli olduğunu sezmiştim zaten. Resmen maçı kazandırmaya falan değil, aman birşey olsa da taşkınlık yapsak diye etrafı kollamaya gelmişti taraftar. Sağolsun o bayanda kırılasıca parmağını tribünlere göstererek zaten şiddete meyilli taraftarın sahaya inmesine neden oldu.

O ona vurdu, bu buna madde attıdan çok (zaten her yerde en ince detayına kadar yazıyor) Galatasaray Cafe Crown takımını temsil edenlerin demeçlerine taktım kafayı. Mesela Adnan Polat. ''Bir kadının yüzünden çıkan olaylara üzüldüm ancak özür dilemeyeceğim, onlar bizden özür dilediler mi?'' diyor. Sanki özür dilese, birazcık ortamı yumuşatsa, gelecekte olabilecek olayların önüne geçse bir yerleri incinir. İki tane olgun ve yapıcı cümleyi bir araya getirse taşları dökülür. Galatasaray Cafe Crown Coach'u Okan Çevik spikerin ısrarlı sorularına rağmen hala daha ''değerli bir galibiyetten'' bahsediyor. Bunun neresi değerli galibiyet. Adamları sindire sindire, korkuta korkuta resmen zorla kazandınız. Sahaya girip basketbolculara saldıran hayvanların yardımıyla kazandığın maç mı değerli galibiyet? Pes doğrusu!

Bugün Galatasaray Cafe Crown, yarın Fenerbahçe Ülkerspor, ertesi gün Diyarbakırspor, sonra Trabzonspor, Beşiktaş vs... Nedir bu hırs, bu şiddet, bu kin... Anlamış değilim.

1 yorum:

sami özgür dedi ki...

abi orada kadına karsıda siddette yok isin ayrı boyutu olayı cıkaran kadın suclu fenerbahce biz cocukken yapardık bunları 3.sınıftan veledı cagırır git karsıya 8-b ye satas derdık sonra cocuk dayak yer biz de onları doverdık anlayan anlamıstır ...