19 Kasım 2009 Perşembe

Tufan Görünümlü Cemal!


Ümit vaadeden ve sempatik basketbolculardan birisiydi Cemal Nalga. Kendisi için bir aralar NBA lafları geçse de, gerekli ''level atlamayı'' gösteremeyince Galatasaray Cafe Crown formasıyla Türkiye Basketbol Ligi'nde oynamaya devam etti.

Cemal Nalga bir hazırlık maçında rakip basketbolcuyu yumrukladığı için 5 maç cezaya çarptırılmış Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından. Bu cezanın ardından sezon başı hazırlık kampında gidilen Almanya'da ki ilk hazırlık maçında cezası yüzünden oynayamayan Cemal Nalga daha sonra ki iki maçta sahaya çıkmış. Düpedüz kendisi sahaya çıksa belki iş bu kadar büyümeyecek, ihmalden şundan bundan bahsedilecek ama Cemal Nalga sahaya Tufan Ersöz'ün, yani bir başka Galatasaray Cafe Crown oyuncusunun formasını giyerek çıkmış. Yani hem Cemal Nalga, hem koçları, hem idari kadro, hem de bu işten kimin haberi varsa hepsi bu olaya göz yumup, koskoca Galatasaray Camiası'nı cümle aleme rezil etmeyi başarmışlar. Sahaya Cemal Nalga'yı sürüp, kendisini Tufan Ersöz yerine koymuşlar! Herkesin bildiği gibi yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Bu olayı bir şekilde öğrenen Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Ülkerspor takımları federasyonu uyarmışlar ancak federasyon olayı araştırma zahmetine katlanmayıp, Galatasaray Cafe Crown'ın gönderdiği esame listesini baz alarak itirazları reddetmiş. Bunun üzerine yaşanan ikinci perde çok vahim. Cemal Nalga'nın, Tufan Ersöz'ün formasıyla çıktığı maçlar hem fotoğraflanmış hem de videoya kaydedilmiş. Dolayısı ile yapılan sahtekarlık gün gibi ortaya çıkınca dün akşam Galatasaray yönetimi apar topar toplanıp olaya karışan herkesi görevinden uzaklaştırdı.

Bu tip bir olayı amatör ligler hariç ilk defa duyduğum için cezasının ne olduğunu bilmiyorum açıkçası. O yüzden cezaları bizzat ben vereceğim! Bir kere takımın koçluğunu yapan Okan Çevik'in lisansının, diplomasının yani koçluk yapmasına müsade eden tüm evraklarının iptal edilmesi gerekiyor. Okan Çevik bundan sonra kendisine yeni bir iş alanı bulmalı. İdari kadroda bulunan ve bu olaya karışan hiç kimsenin (Emektar olan ya da emektar olduğuna inandığımız Koray Mincinözlü dahil) bir daha basketbol camiasına sokulmaması gerekiyor. Galatasaray Cafe Crown takımının ise bu zamana kadar aldığı tüm galibiyetlerin iptal edilip, ivedilikle bir alt lige düşürülmesi ve bir alt ligde de mutlaka önümüzdeki sezona eksi puanla başlaması gerekiyor. Bu sahtekarlık aslında o kadar büyük cezaları hakediyor ki, Galatasaray isminin büyüklüğüne dua etmeli.

Peki göz göre göre bir basketbolcu böyle bir skandala adının karışmasını nasıl kabul eder? Bu kadar cahil nasıl olunur? Bunları anlamak ve izah etmek tamamen imkansız. Koskoca bir adam nasıl yakıştırıyor kendisine takım arkadaşının formasını giyip sahaya çıkmayı. Peki çok mu önemli Cemal Nalga'nın o hazırlık maçlarında oynaması. Sezona hazır girmesine(!) değdi mi şimdi bu olanlar? Hani rakip takım taraftarları birbirleriyle atışırken, sataştıkları takımın tarihinde yaşanan ''kara günlere'' gönderme yaparlar ya, (7-1'lik Sigma maçı, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 6-0 yendiği maç, Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 7-1 yendiği maç, Beşiktaş'ın Liverpool'dan 8 yemesi gibi) artık bu olayda Galatasaray için bir kara gün olmuştur. Hem de en büyük kara gün. Bu rezilliği yaşatanları ve görüpte göz yumanları da ayriyetten tebrik ediyorum. Tarihe geçtiler!

Hiç yorum yok: