12 Kasım 2009 Perşembe

Ankaragücü'nde Skandal!


Bu kadar rezilliği bu kadar kısacık bir zamana sığdırmayı dürüst olmak gerekirse Yıldırım Demirören bile başaramamıştı. Ankaragücü'nde son birkaç aydır yaşananlar, ''skandal'' kelimesinin sözlük karşılığından daha anlamlı olmalı.

Cemal Aydın kulübün başkanı olduğundan beri dönem dönem çeşitli polemikler, kavgalar yaşanıyordu zaten camianın içinde. Taraftar grupları ile çatışan Cemal Aydın, ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İ. Melih Gökçek'in bir tür ''diaspora'' atağına da karşı durmak durumunda kalıyordu. Ankaraspor ile kendini tatmin edemeyeceğini anlayan İ. Melih Gökçek uzun uğraşlardan sonra kulübü ele geçirmeyi başardı ve Ankaraspor'dan onun üzerinde futbolcuyu da Ankaragücü'ne geçirerek ilk adımını tamamladı. Kulüp ele geçirildikten sonra teknik direktörlüğe Ankaraspor'un teknik direktörü olan Jurgen Rober getirilmek istendi ama Hikmet Karaman'ın ''mükemmel kontratı'' karşılarında duvar oldu. Hikmet Karaman (her ne kadar kendisinden hazetmesemde) kontratına koydurduğu 1,5 milyon dolarlık tazminatla Ankaragücü'ndeki görevine devam etti. Hocayı değiştirmeyi kafasına koyan İ. Melih Gökçek ise Hikmet Karaman'ı istifa ettiremeyince bu kez hayatımda gördüğüm en iğrenç futbol skandallarından birisine imza atarak Ankaragücü A takımının yapması gereken olağan sabah idmanını iptal ettirdi. Hikmet Karaman idman için tesislere geldiğinde futbolcuları göremeyip durumu öğrenince bu kez noter aracılığıyla zabıt tutturarak futbolcuların antremana ''çıkarılmadığını'' tespit ettirdi ki, futbolcuları arayan her kimse ''Hoca sabah idmanını iptal ettirdi'' şeklinde futbolcularla birebir telefon görüşmesi yaparak olayın rezilliğini had safhaya çıkardı. Akşam yapılması gereken idman da iptal edilerek futbolcuların 1 gün izin yapması sağlanmış oldu.

Skandallar bununla da kalmadı ve dün gece Ankaragücü'nün İngiliz futbolcusu Darius Vassell otel masraflarının ödenmediği gerekçesiyle kendisini otelin kapısında buldu. Buradaki amaçta kanaatimce ya Hikmet Karaman'ı yıldırmak ya da Vassell'i ülkeden kaçmaya zorlayarak kalın kontratından kurtulmaktı.

Futboldan anlamayan, sporun ne olduğunu bilmeyen insanların yönettiği Ankaragücü'nde yaşananlar artık Ankaragücü'nün değil, Türk Futbolunun sorunu olmalı bence. Artık Federasyon mu yoksa Kulüpler Birliği mi bu işe el atar bilmiyorum ama ben bir futbolsever olarak şu gelişmelerden, şu yaşananlardan dolayı utanç duyuyorum. Yazıklar olsun koskoca başkente! Bir kulübe sahip çıkamadılar...

Hiç yorum yok: