25 Kasım 2009 Çarşamba

Galibiyet Uzak İhtimal Değil (Volume II)


Beşiktaş'ın İngiltere deplasmanları tam bir kabus aslında. Leeds United'tan 6 ve Liverpool'dan 8 gol yemişliği var tek seferde. Şimdi bu iki takımdan daha da büyük bir takım ile oynayacaklar. Ayrıca Şampiyonlar Ligi serüveni boyunca oynadığı dört maçtan yalnızca bir puan çıkarabilmiş ve kendi sahasında oynadığı iki maçı da kaybedip gol bile atamamış kötü bir grafiği var siyah beyazlıların.

Yukarıdaki tablo ne kadar ''vahim'' gözükse de aslında durum o kadar da kötü değil. Manchester United gruptan çıkmayı geçen hafta garanti altına aldığı için, bu maça yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkacak. Bu eldeki ilk avantaj. Maça da öyle çok fazla asılacaklarını söylemek doğal olarak zor olur. Ayrıca Beşiktaş'ın yükselen form grafiği ve ''dillere destan'' savunması Manchester United karşısındaki Beşiktaş'tan bir sürpriz beklentisi içine sokuyor beni. Belki delilik ama bugün İddaa kuponuma da Beşiktaş'ı 7.50'lik oranıyla işaretleyiverdim. Beşiktaş'ın muhtemel kadrosu içerisinde Rüştü, Sivok, Ferrari, Toraman, Ernst, Fink ve Ekrem'in yeri garanti eğer Mustafa Denizli'nin aklında başka birşey yoksa. Yusuf, Tabata, Nobre, Bobo, Tello, Üzülmez, İsmail Köybaşı ve Uğur İnceman kalan 3 mevkii için adaylar ve bence bunların içinde forvette Bobo, sol bekte İsmail ve ofansif orta saha mevkisinde Tabata'nın oynaması gerekir. İçimden bir ses ise sol bekte Üzülmez'in, orta sahada ise Yusuf'un şans bulacağını söylüyor.

Ben bu akşam Beşiktaş'ı Manchester United karşısında aynen son oynadıkları Wolfsburg maçındaki gibi galibiyet alabilecek durumda görüyorum. Beraberliğe oynamak çözüm olmaz, kontrollü ama 3 puanı düşünen, arzulayan ve bunu almak için gerekli mücadeleyi gösteren bir Beşiktaş, Manchester United'a boyun eğmeyecektir. Beşiktaş'a bu kritik karşılaşma öncesinde başarılar dilerim. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yanına üçüncü bir takımımızı Avrupa Ligi için gönderebilir miyizi bu akşam göreceğiz kanaatimce.

Hiç yorum yok: