14 Kasım 2009 Cumartesi

İbrahima Yattara Giderken...


Hiç kuşkusuz Trabzonspor tarihinin önemli isimlerinden birisi oldu İbrahima Yattara. Belki ismi efsaneler arasında yer almayacak ancak camianın yıllar boyu hatırlayacağı, simge isimlerden birisi olarak kalacak. Kendi adıma ifade etmem gerekirse, Trabzonspor'u izlemeye başladığımdan beri kalbimde yer eden, Hami Mandıralı, Şota Arvaladze, Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke, Miroslav Szymkowiak gibi büyük futbolcuların yanına rahatlıkla ismini yazabileceğim, Trabzonspor formasıyla yedinci sezonunu oynayan büyük bir futbolcudur gözümde.

İbrahima Yattara son iki sezondur ciddi bir kriz olmaya başladı Trabzonspor için. Geçen sezon ki Katar meselesinden bu zamana kadar geçen süreç Gineli oyuncu için pek olumlu olmadı. En son gelinen nokta ise, hazırlık kampında oynanan Standart Liege maçında sakatlanan oyuncunun hala iyileşememesi üzerine hiç iç açıcı değil. Yattara Türkiye'de yapılan tedaviden sonuç alamayınca yönetimden kendi özel doktoruna görünmek için izin istiyor ve Ünal Karaman kendisinden ''10 gün içinde döneceğine dair söz veren(!)'' bir kağıt imzalamasını istiyor. Yattara'da bu kağıdı imzalayıp önce Belçika ardından da Gine'ye gitmek için izni koparmış oluyor.

Trabzon'dan İstanbul'a geldiği sırada LigTv kendisini yakalıyor ve bir röportaj gerçekleştiriyor. Uzun uzadıya röportaja girmeyeceğim. Yalnızca Yattara belli ki en azından bir süreliğine Trabzonspor'dan ayrılma fikrini kafasından atmış ve yılda kazandığı 2,4 milyon TL'yi haketme yoluna gitmiş. Anladığım kadarıyla talipleri azalınca ve Katar işi olmayınca bu paradan daha fazlasını kazanamayacağını düşünüyor olmalı ki kendisini Trabzonspor formasıyla, belki de futbolu bırakmaya adamış.

Taraftar kendisini çok seviyor. Kendi adıma bundan sonra ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın O'nu hep bir ''kahraman'' olarak hatırlayacağımı belirtmek isterim. Ha tabi ki Yattara'nın çuvalla hatası oldu, belki de şu anda kadroda bulunması gereken en son oyuncudur (gerçi Tayfun Cora varken bu söz Yattara için ağır kaçar ama) ancak dediğim gibi O bir efsanedir ve efsaneler için kadrolarda her zaman yer vardır.

Sadri Şener kontratı devam eden bir futbolcu için ''Trabzonspor'daki misyonunu tamamladığını düşünüyorum'' açıklamasını yapabilecek basireti gösteriyorsa dün akşam Atatürk Havalimanı'nda Yattara'nın kendisine cevaben ''Cevabımı sahada vereceğim'' sözleri de hiç yadırganmamalıdır. Öyle başa böyle tarak!

Hiç yorum yok: