12 Kasım 2009 Perşembe

Tuncay Meselesi


Sezona Premier League'den düşen kulübü Middlesbrough'da başlasa da daha sonra iyi bir meblağ karşılığında (yanılmıyorsam 6 milyon sterlin) Premier League ekiplerinden Stoke City'ye transfer olmuştu Tuncay Şanlı.

Stoke City'deki kariyeri adeta bir kabusa döndü Tuncay'ın. Middlesbrough'dayken ilk onbirin değişilmez oyuncusu olmasına rağmen belki de oyuncu kalitesi olarak Boro'dan bir iki gömlek daha düşük seviyedeki Stoke'da ilk onbire girmeyi bir türlü başaramadı Tuncay. En son yaşananlar ise milli oyuncu için pek kabul edilebilir şeyler değil aslında.

Hull City maçının 81. dakikasında teknik direktörü Tony Pullis tarafından oyuna dahil edilen Tuncay, savunma oyuncuları kırmızı kart görünce 87. dakikada yeniden kenara alındı. Ülkemizde de en son olarak Alanzinho bu tip bir olay yaşamış ve hoş tepkiler vermemişti doğal olarak. O zaman da söylemiştim, bir futbolcuyu aşağılamak ve rencide etmek isterseniz bunu yapabileceğiniz en iyi yol, oyuncuyu oyuna sokup maç bitmeden tekrar yedek kulübesine çağırmak olur. Tony Pullis (bu aralar en çok nefret ettiğim teknik direktörler listesinde bir numaraya yükseldi kendisi) maçtan sonra da yaptığı hareketi savunarak kısaca ''Oyundan birini çıkarmam gerekiyordu ve ben Tuncay'ı tercih ettim'' dedi. İngiltere'de gündem olan bu olayla alakalı olarak tartışmalar uzayınca kulüp başkanı dahil olaya müdahil oldu ve Tuncay'ın Stoke City macerasında şayet hocası değişmezse pekte başarılı olamayacağı anlaşıldı.

Yetenekleri kısıtlı olmasına rağmen Sakaryaspor'dan gelip Fenerbahçe'nin ilk onbirine giren, takımda kaptanlığa kadar yükselen Tuncay Şanlı idealleri uğruna Premier League'e giderek Middlesbrough forması giymeye başladığından beridir kendisinin bir hayranı olup çıktım. Takımı küme düşsede oynadığı futbolla sivrilip yeniden Premier League'e dönmeyi başardı ancak Stoke City kariyeri kendisinin ''CV''si için pek hayırlı olmayacak gibi gözüküyor. Tuncay bence bundan sonra ya ''Denedim ama olmadı'' deyip, Türkiye'ye dönecek, ya Almanya yollarını tutacak ya da şansını zorlayıp kariyerine İngiltere'de devam etmeye çalışacak. Oldukça kritik günler geçiren futbolcu için bundan sonra neler olabileceğini kestirmek zor aslında. Bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok: