16 Kasım 2009 Pazartesi

Ziraat Türkiye Kupası Grup Kuraları


A GRUBU:

FENERBAHÇE
ESKİŞEHİRSPOR
ANTALYASPOR
ALTAY
TOKATSPOR

B GRUBU:

TRABZONSPOR
GALATASARAY
DENİZLİ BELEDİYESPOR
ANKARAGÜCÜ
ORDUSPOR

C GRUBU:

GİRESUNSPOR
TARSUS İDMAN YURDU
BURSASPOR
DENİZLİSPOR
SİVASSPOR

D GRUBU:

MANİSASPOR
KASIMPAŞA
KONYA ŞEKERSPOR
BEŞİKTAŞ
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

A Grubu'nda Fenerbahçe fikstür dezavantajlı bir kura çekti ancak yine de büyük bir aksilik olmazsa Eskişehirspor ve Antalyaspor'u kolayca geçip, grubundan çeyrek finale lider olarak yükselecektir. Bu grubun ikinciliği için ise Eskişehirspor'a %65, Antalyaspor'a ise %35 şans veriyorum.

B Grubu'na seribaşı olarak giren Trabzonspor'un onca rakip içerisinden Galatasaray'ı çekmesine hiç şaşırmadım! Üstüne üstlük Trabzonspor ilk maçını artık seribaşı ünvanını devrettiği rakibi Galatasaray ile deplasmanda oynayacak. Normal şartlar altında Galatasaray ve Trabzonspor'un ilk iki yapıp bu gruptan çıkmaları gerekiyor ancak Trabzonspor'un geçmiş yıllardaki kötü kupa performansları akla gelince kaostan kurtulabilirse Ankaragücü'nün Trabzonspor'u zorlayabileceği düşünülebilir.

C Grubu'nun seribaşı Sivasspor zor günler geçirdiği için bu gruba klasik olarak ''ölüm grubu'' diyebiliriz. Bursaspor'un bu grubu kolaylıkla geçeceğini düşünürsek, Sivasspor ve Denizlispor'un ikincilik mücadelesi yapacağını düşünebiliriz ancak Giresunspor ve Tarsus İdman Yurdu'nun bunlardan daha kolay gruplar bulamayacaklarını düşünürsek ikincilik için ''abanmaları'' hiçte sürpriz olmaz. Eğer bir alt küme takımı bir gruptan çıkacaksa bu grup ancak C Grubu olabilir görüşündeyim.

D Grubu'nda seribaşı olan Beşiktaş, Manisaspor, Kasımpaşa ve İ.B.B'yi atlatmaya çalışacak. Eğer işi sıkı tutmazlarsa bir kaza yaşayabilirler ancak yine de en büyük favori tabi ki siyah beyazlılar. İkincilik için aday olan üç takımdan İ.B.B'ye %50, Manisaspor ve Kasımpaşa'ya ise %25'şer şans veriyorum. Konya Şekerspor tarihinde ilk kez katılacağı Ziraat Türkiye Kupası'nın en şanssız kuralarından birini çeken takımlardan birisi oldu maalesef.

Hiç yorum yok: