19 Kasım 2009 Perşembe

Son Biletler de Dağıtıldı


Dün gece oynanan 5 maçla birlikte Avrupa Kıtası'ndan Dünya Kupası'na katılacak olan son 4 takımla, Afrika Kıtası'ndan katılacak olan son takım belli oldu.

İlk maçta kendi sahasında 0-0 berabere kaldığı Ukrayna'yı deplasmanda Salpingidis'in golüyle 1-0 yenen Yunanistan bileti cebine koymayı başardı. Slovakya'dan sonra komşuları Slovenya'da güçlü bir ekol Rusya'yı 2-1 mağlup oldukları ilk maçın rövanşında 1-0 mağlup edip Dünya Kupası Finalleri'nin vizesini alırken, Bosna Hersek kendi sahasında Portekiz'e ilk maçtaki gibi 1-0 mağlup olarak rüyadan uyanmış oldu. Gecenin en dramatik maçında ise Thierry Henry'nin eliyle düzeltip Gallas'a asist yaptığı maçta Fransa kendi sahasında uzatmalar sonunda İrlanda Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kalıp vizeyi alan son takım oldu. İrlanda Cumhuriyeti kendi sahasında 1-0 kaybettiği maçın ardından deplasmanda son Dünya Kupası'nın finalisti Fransa'yı normal sürede Robbie Keane'nin golüyle 1-0 yense de dramatik ve skandal gole engel olamayınca bileti Fransa'ya kaptırdı. Dün gece Henry'nin hangi hislerle uyuduğunu da gerçekten çok merak ediyorum.

Afrika Kıtası'nın son biletini ise tarafsız saha Sudan'da oynanan maçta Mısır'ı 1-0 yenerek, hakettiği şekilde Cezayir aldı. Bundan önceki maçta Mısır'da oyuncuları taşlanan ve 4 futbolcusu sahaya kafaları bandajlanmış şekilde çıkan Cezayirli oyuncular 90+5'te yedikleri gole engel olamayıp işi play-off maçına bırakmışlardı. Dün gecenin belki de kendi adıma en çok sevindiren sonucu çıktı ve Cezayir son biletin sahibi oldu.

Geçen Dünya Kupası'nda Togo ve Trinidad Tobago gibi ülkeleri izlemiştik. Bu dünya kupasında ise Cezayir ve Yeni Zelanda gibi ülkeleri izleme şansına sahip olacağız. 2010'nun Haziran ayını iple çekiyorum desem abartmış olmam.

Hiç yorum yok: