14 Haziran 2010 Pazartesi

2010 Güney Afrika Özel ( Arjantin 1 Nijerya 0)

Kupanın ikinci gününde B Grubu'nda Güney Kore'nin, Yunanistan'ı zorlanmadan 2-0 yendiği maçın ardından sahaya çıktı Arjantin ve Nijerya.

Arjantin'in kadrosu zaten başlı başına bir yıldızlar topluluğu durumundaydı. Hücum hattında Messi, Tevez ve Higuain ile rakibini sıkıştırmayı planlayan Maradona, daha ilk dakikalarda bir duran toptan Heinze'nin kafa vuruşuyla üstünlüğü yakalayınca pek bir keyiflendi. Üstünde harika duran takım elbisesi ve ''tarz traşıyla'' son derece karizmatik bir görüntü veren ''dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusunun'' takımı golden sonra da ani baskınlarla rakip kaleyi yoklamaya başladı. Messi'nin organizasyonlarıyla rakibini bir an önce çökertmeye çalışan Arjantin, Tevez'in mükemmel pasında Higuain ile bu şansı yakalasa da, kötü bir gününde olan Higuain daha ilk yarıda maçı bitirebilecek pozisyonu değerlendiremedi ve devreye Arjantin 1-0 önde girdi.

İkinci devrede daha enteresan bir maç izledik. Gol için risk almaya başlayan Nijerya karşısında ''Tangocular'' etkili kontralar geliştirselerde ikinci golü bir türlü bulamadılar. Oyuna sonradan dahil olan Peter Odemwingie'nin sol kanattan üst üste yaptığı etkili bindirmelerle zaman zaman oldukça zorlanan Arjantin yine de maçın sonunu 3 puanla birlikte getirmeyi başardı.

Şahsım adına, Tevez ve Messi'nin uyumunu çok beğendiğimi söyleyebilirim. Veron'un ''yıllanmış şarap'' futbolu ve sahanın içinde üstlendiği ikinci teknik direktör görevide kendisinin üzerinde çok şık durdu. Ayrıca özlemişim Veron'u, oyundan alınırken bile üzüldüm. Messi yine bildiğimiz Messi'ydi. Aldı, verdi, daldı, şut attı, asist olabilecek paslar verdi ve alkış alacak bir oyun ortaya koydu. Tevez'i de çok beğendim. Zaman zaman oyundan kopsa da sıklıkla hep olması gereken yerlerde oldu ve iş bitirici hamlelere imza attı. Higuain heyecandan olsa gerek çok kötüydü. Kaçırdığı gollerin yanı sıra, ezdiği toplarla da Arjantin'in skoru kopartmasına bir türlü yardımcı olamadı. Nijerya'da ise öyle pek parlayan bir futbolcu olmadı. Maç yazısında da bahsettiğim Odemwingie'nin performansı ve Yakubu'nun gayreti göz doldurdu diyebiliriz.

İlk maçlar her zaman zordur. Arjantin diri bir rakibe karşı tek golle de olsa, istediğini aldı ve turnuvaya iyi bir giriş yapmış oldu. Bundan sonra her maç kademe kademe performanslarını arttıracaklarına kuşkum yok. Çok iyi bir kadroları ve renkli bir teknik direktörleri var. Turnuvanın güzel renklerinden birisi olmaya devam edeceklerdir.

Hiç yorum yok: