17 Haziran 2010 Perşembe

2010 Güney Afrika Özel ( Gruplarda İlk Maçlar Sona Erdi.)

Dün akşam oynanan ve Uruguay'ın Güney Afrika'yı 3-0 yendiği maç ile birlikte turnuvanın 2. maçlarına geçildi.

A Grubu'nda Uruguay, Güney Afrika'yı ''averajlı'' bir skorla mağlup ederek, Meksika maçını beklemeye başladı. Meksika'nın Fransa karşısında alacağı skor tabi ki son derece önemli. Bu maçı Meksika kazanırsa, son hafta maçında Meksika ve Uruguay'a kendi aralarında oynayacakları maçta birer puan yetecek.

B Grubu'nun ilk hafta maçları sonunda Arjantin ve Güney Kore maçlarını kazanarak ilk iki için avantaj sağlayan takımlar oldular. Nijerya belki bir nebze ama Yunanistan'ın bu grupta iş yapma olasılığı pek yok gibi. Henüz Dünya Kupası Finalleri tarihinde gol atma başarısı gösteremeyen ülke için bu turnuvada bir gol bile bulmak önemli olabilir. Bu grubu Arjantin'in lider bitireceğini hesaplarsak, Nijerya ile Güney Kore arasında çetin bir gruptan çıkma mücadelesi yaşanacağını tahmin ediyorum.

C Grubu'nda Slovenya - Cezayir maçı belki de turnuvanın en kötü maçı oldu ancak yine de Slovenya bulduğu tek golle üç puanı kapıp gruptan çıkma şansını son maça kadar taşımayı garantiledi. Bu grubun favorisi İngiltere ise A.B.D'ye puan kaptırıp, ilk maçta beklentileri karşılayamadı. Bu grubun ilk ikisini İngiltere ve A.B.D olarak görüyorum.

D Grubu'nda Almanya ilk maçında Avustralya'yı ezerek turnuvada ne kadar iddialı olduğunu gözler önüne serdi. Gana ise Sırbistan'ı tek golle mağlup edip, önemli bir avantaja sahip oldu. Bu grupta Almanya'nın 9 puan yapması normal sonuç olacağından, toparlanırsa Avustralya'da dahil olmak üzere çetin bir ikincilik mücadelesi olacağını tahmin ediyorum. Yalnızca tek galibiyet dahi bir takımı bu gruptan ikinci tura atabilir.

E Grubu'nda Hollanda ve Japonya ilk maçlarını kazanarak, grupta önemli avantajları elde eden takımlar oldular. Benim sürpriz takım adaylarımdan Danimarka, karşısında kötü bir Hollanda bulmasına rağmen, rakibine 2-0 mağlup olarak istenen form düzeyinde olmadığını gösterdi. Kamerun ise Japonya'ya kaybederek hayal kırıklığı yarattı. Hollanda'nın bu gruptan çıkmasına garanti gözüyle bakarsak, ikincilik için arkada üç adayın birden beklediğini görebiliriz.

F Grubu'nda ilk maçlar berabere sonuçlandı. İtalya, Paraguay ile ve Slovakya, Yeni Zelanda ile puanları paylaşınca, ilk hafta maçları sonunda belirgin bir tablo ortaya çıkmadı. Bu grupta İtalya ve Paraguay'ı gruptan çıkmaya yakın takımlar olarak görüyorum. Hem maç kalitesi açısından hem de kadro kalitesi olarak bu iki takım bir üst tura yükseleceklerdir.

G Grubu'nda ise işler biraz karışık. Portekiz ve Fildişi Sahili'nin golsüz berabere kaldığı maçın akşamında averaj takımı olması beklenen Kuzey Kore karşısında oldukça zorlanan Brezilya 3 puanı pek iyi sinyaller vererek kazanmadı. Kuzey Kore'nin müthiş oyun disiplini kendilerini sürpriz bir iki puan almaya iter mi bilmiyorum ama bu gruptan Brezilya da dahil olmak üzere kimin çıkacağını kestirmek bir hayli zor.

H Grubu'nda turnuvanın en büyük sürprizi yaşandı ve İspanya, İsviçre'ye 1-0 mağlup olarak, grupta kolay görünen işini biraz zorlaştırmış oldu. Şili turnuvanın en iyi futbollarından birisini oynayarak Honduras'ı 1-0 mağlup etti ve ilk hafta maçları sonunda liderliği ele geçirdi. İspanya'nın, İsviçre'den daha zorlu bir rakip görünütüsü veren Şili maçında ne yapacağını kestirmek zor ancak İsviçre'ye çok kritik bir 3 puan kaptırdıkları bir gerçek.

Hiç yorum yok: