26 Haziran 2010 Cumartesi

2010 Güney Afrika Özel ( İkinci Tur Maçları Genel Analiz )

Uruguay - Güney Kore: Grubunu lider bitiren Uruguay ve grubunda ikinci olan Güney Kore'nin mücadelesinde bana göre ibre biraz daha Uruguay'dan yana gibi gözüküyor. Fransa ile berabere kaldıktan sonra, önce Güney Afrika'yı ardından da Meksika'yı devirmeyi başaran Güney Amerika temsilcisi, her maç artan bir performansa imza attı. Güney Kore ise enteresan bir takım. Zorlanmadan kazandıkları Yunanistan maçının ardından Arjantin'e farklı mağlup olmaktan kurtulamasalarda Nijerya'dan beraberliği kopartıp, adlarını ikinci tura yazdırmayı başardılar. Yunanistan'ın ne kadar kötü bir takım olduğunu düşünürsek, Güney Kore'nin aslında biraz da grup şansıyla bir üst tura yükseldiğini düşünebiliriz. Dolayısıyla formda forvetleriyle genelde yakaladığını affetmeyen bir takım görüntüsü çizen Uruguay bu turu geçecektir.

A.B.D - Gana: Turnuva öncesinde ikinci takımım olan Birleşik Devletler dramatik maçlar sonunda namağlup olarak ikinci tura yükseldi ve karşısında Afrika'nın tek temsilcisi olan Gana'yı buldu. Bana göre ikinci tura yükselen takımlar içerisinde en zayıfı olan ve kiminle eşleşse elenecek pozisyonda bulunan Gana'yı Birleşik Devletler kolayca alt edecektir. Donovan'ın üstün performansıyla birlikte, kollektif ve yardımlaşmalı bir futbol oynayan (çık beynimden Üründül!) Amerika Kıtası temsilcisi, çeyrek finali görecektir.

Almanya - İngiltere: Tahmin edilmesi en zor eşleşme olarak gözüken Almanya - İngiltere eşleşmesinde ben turnuva performansları itibariyle Almanya'nın şansını %51, İngiltere'nin şansını ise %49 olarak görüyorum. İngiltere'nin, Cezayir, Slovenya ve A.B.D maçlarındaki performansı hiç iç açıcı değil. Yalnızca 2 gol atıp, tek gol yiyerek grubundan çıkan İngiltere'ye karşı, 5 gol atıp bir gol yiyen Almanya'nın bir adım önde olduğunu düşünebiliriz. Yaratıcı futbolcu eksikliği de hisseden İngilizler, teknik direktör konusunda bana göre Almanlardan bir kaç adım önde bulunuyorlar. Ferdinand'sız İngiltere savunmasının bir çok hücum alternatifiyle oynayan Alman hücumculara karşı yaşayacağı sıkıntıyı da göz önünde bulundurarak bu maçın favorisini Almanya olarak görüyorum.

Arjantin - Meksika: Turnuvanın en iyi takımı profili çizen Arjantin, karşısına yine kendi kıtasının başarılı ekiplerinden birisini almış durumda. Baskılı ve göze hoş gelen futbolunun yanında kadrosunda bir de ''ilah'' bulunduran Arjantin, Meksika'yı saf dışı bırakıp, çeyrek finale yükselecektir. Maradona'nın rotasyon anlayışına hayran kaldığımı da belirtmeden geçemeyeceğim. İkinci tur maçlarının en diri takımı son maçını idman havasında oynayan Arjantin olduğundan, turları geçtikçe, özgüvenlerinin de tavan yapacağını düşünüyorum. Bu turun favorisi çok net bir şekilde Arjantin.

Hollanda - Slovakya: Kötü İtalya'yı devirip, grubundan çıkan Vittek ve Holosko'nun takımı Slovakya, bu turda sert kayaya çarptı. Hollanda kendi grubunu domine ederek, rahat bir tempoda ikinci tura yükselirken, karşısında bulabileceği en ''lokum gibi'' rakiplerden birisini buldu. Slovakya'nın bu maçta en büyük avantajı kaybedecek hiç bir şeyinin olmaması. Eğer bu rahatlığı sahaya da yansıtırlarsa, ikinci turun en gollü maçı bu eşleşmeden çıkabilir ancak yine de Hollanda'nın tecrübesiz Slovakya'ya pabuç bırakacağını sanmıyorum. Eşleşmenin favorisi Hollanda'dır.

Brezilya - Şili: Turnuvanın en göze hoş gelen futbollarından birisini oynayan Şili, Zamorano ve Salas'lı dönemin ardından ilk kez Dünya Kupası'nda ikinci tur gördü. Brezilya ise zaten turnuvanın favorilerinden ve rahat maçlar sonunda adlarını zor gibi görünen gruptan rahatlıkla ikinci tura yazdırmayı başardılar. Her ne kadar Şili'nin sürpriz yapma şansı varmış gibi dursada, Brezilya Şili'yi ''bir şekilde'' eleyecektir. Bunu ''tüm faktörleri'' göz önünde bulundurarak söylüyorum.

Paraguay - Japonya: En zorlu eşleşmelerden birisi. Danimarka'yı muhteşem oynadıkları bir maçın ardından saf dışı bırakan Japonlar, Paraguay karşısına benim favorim olarak çıkıyorlar. İtalya ve Yeni Zelanda ile berabere kalan ve Slovakya'yı devirip 5 puanla grubundan lider çıkan Paraguay, karşısında istekli ve aç bir takım bulacak. Bana göre bu eşleşmeden daha çok isteyen galip çıkacak ve bugün itibariyle daha çok isteyen takım Japonya'ymış gibi duruyor.

İspanya - Portekiz: Bana göre kadro kalitesine göre iki üç gömlek kötü futbol oynayan Portekiz'in işinin biteceği eşleşme oldu İspanya eşleşmesi. Fikstür avantajını kullanıp grubunda Fildişi Sahilleri'ni geçmeyi başaran Portekiz, son Avrupa Şampiyonu İspanya karşısında zor durumlara düşecektir. İspanya ise ilk maçın şokunu üzerinden çabuk atarak Honduras ve Şili'yi geçmeyi başardı. Turnuva başında hedefledikleri şampiyonluğa ulaşmak için dört maçları kaldı ve bu dört maçtan ilkini Portekiz karşısında oynayacaklar. Mutlak favori İspanya'dır bu eşleşmede.

2 yorum:

Tolga Şener dedi ki...

Uruguay
A.B.D
İngiltere
Arjantin
Slovakya
Brezilya
Japonya
İspanya

omanim dedi ki...

uruguay
gana
almanya
arjantin
hollanda
brezilya
paraguay
ispanya