30 Haziran 2010 Çarşamba

2010 Güney Afrika Özel ( Yalnızca 7 Maç Kaldı )

Sönük geçen 2010 Dünya Kupası'nın ikinci tur maçları da dün akşam tamamlandı. Futbol kalitesinin genel olarak düşüklüğü ve hakem hatalarının damga vurduğu ikinci tur maçları sonunda çeyrek finalistler belli oldu ve artık 4 çeyrek final, 2 yarı final ve 1 final maçından oluşan ''paket'' kaldı elimizde. Tadını çıkarmaya devam edelim.

Uruguay - Güney Kore (2-1): Asya temsilcisi Güney Kore buraya kadar başarıyla sürdürdüğü Dünya Kupası macerasını Luis Soarez'in golleriyle tamamlamış oldu. Ağır yağmur altında oynanan maçı beklediğim gibi Uruguay kazandı ve turnuva başlamadan önce kendilerinden beklenmeyen sürpriz bir başarının altına imza atıp çeyrek finale yükseldiler. Ha keza turu geçen taraf Güney Kore olsa idi, kendileri için de aynı cümleleri kullanacaktım tabi ki.

A.B.D - Gana (1-2): 2002'de Senegal'in yaşadığı çeyrek final macerasından 8 yıl sonra Gana, bana göre sürpriz bir biçimde Birleşik Devletleri mağlup ederek adını çeyrek finale yazdıran bir başka ''Kara Kıta'' temsilcisi oldu. Kendi kıtalarında A.B.D karşısında erken bir gol bulup öne geçseler de, üstünlüklerini maçın sonuna kadar koruyamadılar ve işi ancak uzatma dakikalarında yıldızıları Gyan Asamoah'ın golüyle bitirdiler. Afrika'nın ''sert futbol'' oynayan temsilcisi için kalan 3 maçta her sonucu alabilecek kapasitede olduklarını söyleyebiliriz. Birleşik Devletler ise turnuvanın başından beridir yaşadığı gol sorununu bu maçta da çözemeyince dramatik bir eleniş yaşadı. 4 yıl sonra Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın rengi olmaya çalışacaklar.

Almanya - İngiltere (4-1): Almanya'nın İngiltere'yi hezimete uğrattığı maçtan çok maçın hakemi Roberto Rosetti'nin maç 2-1 Almanya üstünlüğüyle devam ederken, yaklaşık bir metre gol çizgisini geçen Lampard ''bazukasına'' gol kararı vermemesi konuşuldu. Sonrasında iki gol daha bulan Almanlar, turnuva öncesinde favori olarak gösterilen takımlardan birisi olan İngiltere'yi ikinci turun en farklı skoruyla geçip, kendilerini çeyrek finale atmayı başardılar. Bundan sonrası için konuşmak zor ama Almanya'nın genel olarak turnuvanın en formda takımlarından birisi olduğunu kabul etmek gerekiyor. İngiltere ise yaşadığı büyük hayal kırıklığının ardından, Capello ile devam edip etmeyeceğini tartışıyor bu aralar.

Arjantin - Meksika (3-1): Messi ve arkadaşları, turnuvanın iyi takımlarından Meksika'yı kolay sayılabilecek bir tempoda 3-1'lik skorla geçerek adlarını bir üst tura yazdırmayı başardılar. Bu maçta 1-0 devam ederken, Messi'nin asistinde 3 metre ofsayttaki Tevez'i göremeyen yardımcı hakemin kararı gündeme damga vurdu. Meksika elenişin faturasını bu karara keserken, Arjantin üçüncü golü ikinci yarının ortalarına sıkıştırdı ve yarım saat kala maçı ''gayrı resmi'' olarak bitirmiş oldu. Tangocular, kupanın en ''sağlam'' ekiplerinden birisi ve şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazanan iki takımdan birisi olma özelliklerini korumaya devam ediyorlar.

Hollanda - Slovakya (2-1): Tüm maçlarını kazanan iki takımdan diğeri olan Hollanda, kendisine göre zayıf olarak addedebileceğimiz rakibi Slovakya karşısında zorlanmadan kazandı ve çeyrek finale yükselen bir diğer takım oldu. Vittek'in son dakikada attığı penaltı golü Slovaklar için ancak bir teselli olurken, ikinci turda elenen Slovakya Milli Takımı'nın 4 maçta attığı toplam 6 gol ilgi çekici bir istatistik oldu. Bu 6 golün 4 tanesini ise Ankaragücü'nün ''Kollervari'' forveti Vittek kaydedip, transfer piyasasının dikkatini çekmeyi başardı.

Brezilya - Şili (3-0): Beklenilenden kolay bir galibiyet alan Brezilya, çeyrek finale en rahat yükselen takımlardan birisi oldu. Ortada giden maçta kazanılan korner vuruşunda kafayla ağları bulan Roma futbolcusu Juan, Şili'nin ipini çekti ve daha fazla açık alan bulan Brezilya Milli Takımı maçı domine ederek rahat bir galibiyetin altına imzasını attı. Turnuvanın başından beri bu kupayı ne kadar çok istediğini gösteren Brezilya Milli Takımı'nın bu galibiyeti rakipler için de iyi bir gözdağı oldu.

Paraguay - Japonya (0-0 -5-3 pen-): Ortada bir maçtı. Başından sonuna kadar golsüz gitti, uzatmalarda da sonuç değişmedi ve yenişemeyen iki takım penaltıları atıp çeyrek finalisti belirlemek durumunda kaldılar. Şanslı olan taraf Paraguay'dı ve Güney Amerika temsilcisi adını çeyrek finale yazdırdı.

İspanya - Portekiz (1-0): Turnuvaya şok bir skorla başlasa da adını lider olarak ikinci tura yazdırmayı başaran İspanya, ikinci turda Cristiano Ronaldo ve arkadaşlarını golcüsü David Villa ile geçip adını çeyrek finale yazdırdı. Torres'in beklenen katkıyı verememesine rağmen, Iniesta ve Villa'nın performansları önderliğinde hızlıca hedefine ilerleyen İspanyollar turnuvanın favorilerinden birisi olduklarını her geçen maç daha fazla göstermeye başlıyorlar.

Hiç yorum yok: