11 Haziran 2010 Cuma

2010 Güney Afrika Özel ( Güzel Bir Başlangıç)

2010 Dünya Kupası bugün saat 17:00'de oynanacak olan Güney Afrika - Meksika maçıyla başlıyor. Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'taki Soccer City Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmayı 33 yaşındaki Özbek hakem Ravshan Irmatov yönetecek ve maç tüm karşılaşmalar gibi TRT-1'den naklen yayınlanacak.

Güney Afrika takımının öyle aman aman bir kadrosu yok. En önemli oyuncuları Aaron Mokoena ve Steven Pienaar. Teknik direktörleri dünyaca ünlü Brezilyalı teknik direktör Carlos Alberto Parreira. Teknik direktör Parreira daha önce kendi ülkesi olan Brezilya ile bu turnuvada tam 16 yıl önce boy göstermiş ve kupayı kazanmıştı. Fenerbahçe'nin başında olduğu 95-96 sezonunda da takımı şampiyonluğa taşımayı başarmıştı. Güney Afrika'nın bu maçtaki en büyük avantajı tabi ki kendi sahasında oynayacak olması. Zaten bu etken tüm dengeleri değiştirmek için herhalde tek yol olmalı çünkü Meksika takımı, Güney Afrika'ya göre daha kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip. Javier Aguirre yönetiminde, kadrosunda Avrupa'nın çeşitli liglerinde forma giyen 9 futbolcusuyla kupada boy gösterecek olan takımın sağlam bir savunma hattı var. Takım kaptanı, Barcelonalı Rafael Marquez'in yanısıra, PSV Eindhoven'da oynayan Francisco Rodriguez ve Carlos Salcido'nun yanısıra Stuttgart'ta oynayan Ricardo Osorio gibi ''sağlam'' savunma oyuncuları bulunuyor. Orta sahasında West Ham United forması giyen Guillermo Franco ve geçen sezon yarım devre Galatasaray forması giyen Giovanni Dos Santos gibi önemli oyunculara sahip. Depotivo La Coruna'da oynayan Andres Guardado'da bu takımın etkili oyuncularından. Forvet hatlarında Meksika'nın en önemli takımı olan Chivas forması giyen oyuncuları bulunuyor. Bautista, Javier Hernandez ve Alberto Medina'dan hangisi oynarsa oynasın hücum hattında etkili olacaktır. Tabi ki takımın en büyük yıldızı şu an Veracruz forması giyen Blanco. Blanco hem tecrübesi hem de liderlik vasfıyla turnuva boyunca iyi işler yapacaktır.

Genelde açılış maçları kısır ve orta saha mücadeleleri şeklinde geçer. Ben bu maçta da bu geleneğin bozulacağını sanmıyorum. Tek farklı bir Meksika galibiyeti bu maçın normal sonucu olacaktır ancak iki takımında bizim gibi Avrupalı izleyiciler için kapalı kutu görünümünde olacağını düşündüğümden, her türlü sürpriz sonuçta bu karşılaşmadan çıkabilir.

Açılış maçının tempolu, heyecanlı ve bol gollü olması tabi ki en büyük dileğim. Gerçi mesainin sonlarına denk geldiği için belki ilk yarım saatini izleyebileceğim ancak Meksika'nın bu maçın favorisi olarak göründüğünü belirtmem gerekiyor. İklime ve saha şartlarına alışık olması Güney Afrika takımının en büyük şansı bu maç için. Yoksa kadro kalitesi olarak Meksika rakibinin iki üç adım önünde duruyor.

Hiç yorum yok: