11 Haziran 2010 Cuma

2010 Güney Afrika Özel ( Fransa'nın Fendi...)

2010 Dünya Kupası'nın ikinci maçı bu akşam saat 21:30'da Fransa ile Uruguay arasında Cape Town'da ki Green Point Stadyumu'nda oynanacak. Karşılaşmanın hakemliğini Japonya Futbol Federasyonu'ndan Yuichi Nishimura yapacak.

İki takım daha önce özel ve resmi toplam 4 maç oynadılar. Bu maçların bir tanesini Uruguay ve bir tanesini de Fransa kazanırken, iki maçta da golsüz berabere sonuçlandı. Golsüz berabere biten iki maçta bu iki takımın kendi arasında oynadığı son iki maça tekabül ediyor.

Fransa şu an için tam bir kaynayan kazan. Neticede Dünya Kupası'nın favorileri arasında yer alsalar da, Raymond Domenech yönetimindeki takım, bu aralar aldığı sonuçlar ve Dünya Kupası elemelerindeki meşhur İrlanda maçı yüzünden oldukça zor günler geçiriyor. Dünya Kupası öncesinde de oynadıkları hazırlık maçlarında da iyi sonuçlar çıkaramayınca takım tepeden tırnağa Fransa medyasının ağır eleştirilerine hedef oldu. Hiç bir futbolcu medyayla konuşmuyor ve öngörülen basın toplantılarının tümü iptal edilmiş durumda. Kadrosunda Avrupa'nın çeşitli liglerinde ve önemli kulüplerinde forma giyen onlarca yıldız futbolcuyu barındıran Fransızlar, bu maçta da kağıt üzerinde favori olarak görünsede, kendilerini gerçekten de çok zor bir gece bekliyor. 2010 Dünya Kupası'nın belki de en antipatik takımlarından birisi olarak gözüken Fransa'nın en büyük avantajı, şayet kullanabilirlerse, kendilerine karşı oluşturulan cepheye gereken ''dersi'' vermek için yakalama ihtimalleri olan ''takım ruhu'' olacak. Şayet bir direniş göstermeye kalkarlarsa ve gerçekten mücadele ederlerse Uruguay'ın bu takımın karşısında durma ihtimali pek zayıf olacaktır ancak defalarca bu eşiğe yaklaşmalarına rağmen, bu kenetlenmeyi yakalayamamaları onların en büyük handikapı aynı zamanda. Henry'nin eliyle indirdiği ve Gallas'a asistlediği golü unutturmak istiyorlarsa bu finaller onların en büyük şansı olacak.

Uruguay takımı ise sistemini tamamen Forlan ve Suarez üzerine kurmuş durumda. Forlan'ın Atletico Madrid'de ve Luis Soarez'in Ajax'ta geçirdiği parlak sezonlar sonrasında bu kupaya gelmeleri kendilerine olan güvenlerini bir kat daha arttırıyor. Fenerbahçe'de oynayan takım kaptanı Diego Lugano'da bu takımın önemli kozlarından birisi. Sadece savunmadaki görevini yapmakla kalmayıp aynı zamanda duran toplarda da sürpriz goller arayacak olan oyuncunun Uruguay'ın kaderini belirleyecek yetenekte olduğunun altını çizmek lazım. Monaco'da oynayan Diego Perez ve Valencialı Ignacio Gonzalez'de bu takımın önemli oyuncularından. Avrupa'nın çeşitli liglerinde forma giyen 15 futbolcuya kadrosunda yer veren Uruguay, Fransa için son derece tehlikeli bir takım konumunda olacak.

Fransa ve Uruguay'ın son oynadıkları iki maçın golsüz berabere bitmesi aslında bu maç için öyle çok büyük anlamlar ifade etmiyor. Hem Fransa'nın hem de Uruguay'ın mutlak kazanmak için sahaya çıkacakları maçta ibrenin biraz daha Uruguay'a doğru dönmüş olduğunu söylemek herhalde pek yanlış olmaz. Takım olmayı başaramayan Fransızların karşısına dikilecek olan formda Uruguaylıların bu maçtan 3 puan çıkarmaları pekte sürpriz bir sonuç olmayacaktır.

Hiç yorum yok: