14 Haziran 2010 Pazartesi

2010 Güney Afrika Özel ( İngiltere 1 A.B.D 1)

C Grubu'nun ilk maçı cumartesi akşamı Rustenburg'daki Royal Bafokeng Stadyumu'nda İngiltere ve Birleşik Devletler arasında oynandı.

C Grubu'nun 1 numaralı favorisi ve şampiyonluk adaylarından olan İngiltere, son hazırlık maçında Türkiye'yi 2-1 mağlup eden Birleşik Devletler karşısında maça iyi başlayan ve Heskey'nin asistinde Steven Gerrard'ın golüyle öne geçen taraf oldu. Lampard, Gerrard, Rooney, Heskey, Ashley Cole ve Lennon gibi hücumda etkili oyuncularıyla maça fırtına gibi giren İngiltere ilk yirmi dakikanın ardından Birleşik Devletler'in maça ortak olmasına engel olamadı. Kuzey Amerika temsilcisinin saha içindeki beyni olan Donovan'ın kontrolünde, yavaş yavaş İngiltere'ye karşı ''direniş göstermeye'' başlayan Birleşik Devletler, buna rağmen kalelerinde zaman zaman ikinci gol tehlikeleri de yaşadılar. İlk yarının son beş dakikasına girilirken, Clint Dempsey'in ''çaresizce'' attığı şutun Robert Green'in ellerinden kayarak ağlarla buluşması ise Birleşik Devletler için tam bir ''piyango'' oldu. Devreye 1-1 girildi ve ikinci yarının daha bir heyecanlı geçeceği ilk yarıdaki futboldan belli oldu.

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf İngiltere olsa da Birleşik Devletler'in ''ısırgan'' ve ne zaman ne yapacağı belli olmayan futbolunun da etkisiyle dakikalar ilerledikçe İngiltere'nin baskısı biraz daha eridi. Heskey'in Tim Howard'a teslim ettiği top ve Jozy Altidore'un önce Green'e sonra direğe takılan topu maçın kırılma anları oldu. Karşılaşmanın sonu ise 1-1'lik skor ve karşılıklı alınan birer puan ile geldi.

İngiltere adına Gerrard takımın en iyi adamıydı bana göre. Oyuna girdikten sonra da Crouch doldur boşaltlarda fena işler yapmadı. Capello'nun öğrencilerinin bu beraberliğe rağmen bu grupta en azından bundan sonraki maçlarda takılma ihtimallerini pek az görüyorum. Birleşik Devletler ile beraber bu gruptan kolkola çıkacaklardır. A.B.D'nin İngiltere'ye karşı oynadığı ''cesaret kokan'' oyunu da çok beğendiğimi söylemeliyim. Donovan gerçekten iyi bir futbolcu. Şayet Altidore'un yanında Findley yerine biraz daha iş bitirici bir forvetleri olsaydı İngiltere'yi mağlup etmeleri içten bile değildi. Bu grupta Birleşik Devletler'in Slovenya ve Cezayir'i mağlup etmesi normal sonuç olacaktır. İki takımın kalecilerini değiştirseydik herhalde İngiltere Birleşik Devletleri ''üst'' bir skorla geçerdi. Tim Howard bana göre Birleşik Devletler'in turnuvanın geri kalan kısmındaki en büyük kozu olacak.

Bu grupta oynana diğer maçı izleyemedim ancak maçtan sonra yapılan yorumlara bakınca Slovenya'nın Cezayir'i 1-0 mağlup ettiği maçı izlemeyerek pek bir şey kaçırmadığımı gördüm. Hem İngiltere'nin, hem de Birleşik Devletler'in bu iki takım karşısında takılmalarını zor ihtimaller olarak görüyorum. Bence ilk hafta maçları sonunda bu gruptan çıkacak iki takım da belli oldu.

Hiç yorum yok: