7 Eylül 2009 Pazartesi

Açılış (Eurobasket 2009)


Sarunas Jasikevicius ve Ramunas Siskauskas... Bu iki adamın bu akşam 12 Dev Adam'ın karşısına çıkmayacak oluşu bir iki gündür basında garip bir rehavet yaratmış durumda. Bunların yanına bir oyuncu da ben ekleyeyim. Altın çocuk Majiauskas'ta sakatlandı ve kadrodan çıkartıldı. Milli takımın kadrosuna girecek çapta olan ancak ''gelmek istemeyen'' Mehmet Okur ve ''doping cezalısı'' Kerem Gönlüm'de 12 Dev Adam'ın eksikleri. Garip rehavetten bir an için sıyrılacak olursak Litvanya kadrosuna daha sağlıklı göz gezdirebiliriz belki. Real Madrid'in ilk beş pivotu olan Darjus Lavrinovic, bu sezon NBA'den yüksek bir kontratla Olympiakos'a transfer olan Linas Kleiza, Montepaschi Siena'nın dört numarası ve Darjus Lavrinovic'in ikiz kardeşi Ksystof Lavrinovic, Armani Jeans Milano ile harika bir sezon geçiren Marijonas Petravicius bu şampiyona da Litvanya'nın temel direkleri olacaklar.

Ekol itibari ile Litvanya bize son derece ters gelen bir takım. Hızlı basketbolun Avrupa çapındaki en iyi uygulayıcısı olan bu takımı hem de Jasikevicius'lu kadrolarıyla 2006 Japonya Dünya Şampiyonası'nda iki kez yenmeyi başarmıştık ancak bu turnuvanın üzerinden tam 3 yıl geçti. Milli Takım'ın bu süre zarfında ''takım kimyası'' olarak geriye gitti hiç kuşkusuz ancak takıma tam olgun halleriyle iki büyük yıldız Kerem Tunçeri ve Hidayet Türkoğlu'nun ''bireysel olarak üstüne katarak'' eklenmeleri bizim için bir avantaj.

Milli Takım'ın turnuva performansı değerlendirmelerini artık bir kenara bırakıp maç maç yapacağı işlere bakmamızın zamanı geldi. İlk randevu bu akşam 22:15'te Litvanya ile. Tabi ki kazanmak için büyük şansımız var ancak Tanjevic'in oyuncuları döver gibi fırçalamaması, çok sık oyuncu değiştirmemesi, sıcak oyuncuları sahada tutup, o anın en iyi beşini yakalaması çok önemli faktörler. Tanjevic sinirlerine hakim olursa, Milli Takım oyuncuları da soğukkanlılıklarını koruyup maça son dakikaya kadar ortak olacaklardır.

İşimiz zor, Litvanya eksiklerine rağmen sert bir takım ancak 12 Dev Adam'a güvenimiz sonsuz. Umarım bu akşam Polonya'daki ilk maçtan istediğimiz sonuçla ayrılır ve şampiyonaya iyi bir başlangıç yaparız...

Hiç yorum yok: