10 Eylül 2009 Perşembe

Elveda Güney Afrika


Kötü bir stadyumda, kötü bir zeminde ve kötü bir hakemle başladık maça ama sakin ve etkili oyun daha maçın başında Emre Belözoğlu ile golü getirince kazanıldığı sandığımız maçı geçip kaybedilen puanlara hayıflanmaya başladık. Golden sonra birşeyler ters gitmeye başladı. Bir ara Bosna Hersek oyunu tamamen kendi yarı sahamıza yıkıp üzerimize çullanmaya başladı. Tam bu baskıyı atlamışken hakemin çaldığı anormal faul düdüğü geldi. Önce Belözoğlu platformu Süper Lig sanıp hakeme el kol reaksiyonları ile itiraz edip sarı kart görürken, ardından Fatih Terim şiddetli itirazlarını sürdürüp kendisini tribünlerde buldu. Sinirimizi hapsedemeyince bir de üstüne Salihovic'in frikik golü gelince iyi giden herşey bir anda alabora oldu.

Emre'nin, Tuncay'ın, Arda'nın eline bakan milli takımda Hamit'te hiç gününde olmayınca Gökhan Gönül sağ kanatta çırpınıp durmaya başladı. Soldan destek yalnızca o bölgeye yaptığı koşularda topla buluşan Arda ile gelince Gökhan Gönül'de de yorulma belirtileri baş göstermeye başladı.

İkinci yarıya Hamit ve Önder'i (o nasıl bir top kaptırmadır, nasıl bir amatörlüktür arkadaşım, hayret yahu!) kenara çekip Sercan ve İsmail Köybaşı ile başladı Türk milli takımı. Play-off bileti yavaş yavaş elimizden kayarken karşılaşma, özellikle altmışıncı dakikadan sonra, ''pin pon maçına'' döndü. Sercan'ın kaçırdığı % 200 gol pozisyonun ardından Gökhan Gönül'ün üç kez sağ çarprazdan heba ettiği pozisyonların yanına Arda'nın klas şutunda direğe takılması da eklendi. Euro2008'deki ''melekler'' bu kez millilerin omzunda değildi. Bosna Hersek taarruzlarımız esnasında bir iki kez çok ciddi ataklarla gelmeyi başarsa da gol atamayınca karşılaşma 1-1 beraberlikle sonra erdi.

Evet hakem gerçekten çok kötü hatta sinir bozucuydu ama o kadar çok gol kaçırdık ki asıl bunlara üzüldük.Bu turnuvaya katılamayacak olmak milli takımda revizyon gerektirir mi? Bana göre bayağı geç kalındı ama bunun kararını ne Futbol Federasyonu ne de başka bir merci verecek, bunun kararını dün akşamki maçı tribünden izleyen Fatih Terim verecek. Heyecanla bekliyoruz...

2 yorum:

otelli dedi ki...

Her şey bizim istediğimiz gibi başladı , ama evet istediğimiz gibi gitmedi , ikinci golü kovalamak yerine oyunu kontrol altına almaya çalıştık , bu da onların saldırmasına neden oldu , Emre hakemle dalaştıktan sonra tamamen oyun dışı kaldı , neden oyundan alınmadı onu da anlayamadım . Önder Turacı ise komik komik toplar kaptırdı , adamlar da %300 lük golü atamadılar , yani bir andan oyun bosnanın kontrolüne geçti , taki son 20 dakikaya kadar. Gökhan Gönül neden şutu çekecek cesareti bulamadı bir türlü anlayamadım . Herkeste bir tutukluk başladı , şut atamama cesaretsizliği .
Ama her şeye rağmen Allah'tan umut kesilmez , hala şansımız varsa biz üzerimize düşeni yapıp kalan 2 maçı kazanmalıyız . Ben grubu 2. bitireceğimize inanıyorum . Estonya onur maçında puan çıkarıp , İspanya da çakar sa bu iş bizimdir . Saygılar .

Tolga Şener dedi ki...

tahminleri yayınlarsın fırsat olmadı yarın malatya yolcusu.