24 Eylül 2009 Perşembe

Var Bu İşte Bir Hayır...


Sezonun ilk haftasında Umut Bulut'un tek forvet olarak çıktığı ilk maçta alınan Sivasspor galibiyetinin ardından, Trabzonspor üstüste maçlar, puanlar kaybedip, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalma şansını da yitirmişti. Gökhan Ünal'ın sezona sakat başlamasıyla uzun süre forvette tek başına görev alan Umut Bulut ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına kadar gol atma başarısı gösterememişti.

Gökhan ve Umut'un çift forvet olarak görev aldıkları ilk karşılaşma olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ise Umut Bulut iki gol, Gökhan Ünal ise bir gol bir asistle oynarak iyi performanslar çizmişti. Hemen ardından oynanan Antalyaspor maçını ise Umut Bulut ve Gökhan Ünal'ın etkili performanslarıyla Trabzonspor 3-1 kazanarak, biraz olsun toparlanmayı başardı.

Trabzonspor'un forvetlerini bir Trabzonsporlu olarak ne kadar çok eleştirdiğimi önceki postlardan hatırlıyoruz ancak Gökhan Ünal'ın sakatlığına denk gelen periyotla, ilk onbir çıktığı son iki maçın özellikle skorlarını karşılaştırdığımız zaman ilginç bir istatistik çıktığının farkındayızdır  herhalde hepimiz. Hugo Broos'un inanından vazgeçip, Gabric'i kendi mevkisi olan sol kanada çekmesi de bu toparlanmaya olumlu etki eden faktörlerden hiç kuşkusuz. Bu arada Gabric'in de son derece ''sınıf'' bir futbolcu olduğunu belirtmekte fayda var. Adapte oldukça çok daha iyi performanslar sergileyeceğini düşünüyorum. Milli takımın son Bosna Hersek maçında ilk onbir olmasına rağmen Ceyhun Gülselam henüz Trabzonspor'un onbir olmuş oyuncularından birisi değil. Tjikuzu'nun yokluğuna rağmen o bölgede Serkan Balcı'nın görev alıyor olması umarım gelecek vaadeden futbolcuyu küstürmez.

Umut ve Gökhan'ın birlikte oynamasının yararlı olduğu ve pozisyon zenginliği getirdiği kesin. Savunmada Song ve Cale'nin yerine Giray ile Ferhat Öztorun'un oynamaya başlamasıyla dengeler de oturdu sanki. Gerçi hem Belediye hem Antalyaspor maçında takım gol yedi ama yediğinin üç misli fazlasını atmayı da başardı. 40 yıllık Trabzonsporlu gibi oynayan Ferhat Öztorun ile birlikte, Selçuk'un da geçen sezona nazaran biraz daha sorumluluk almaya çalışması olumlu gelişmeler. İlk 6 haftanın sonunda oynanmış toplam 8 resmi maçta alınan 4 galibiyet 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet var. Görüntü hiç iç açıcı değil ancak, en azından Galatasaray maçına kadar olacakları bekleyip görmekte fayda var. Şimdilik söyleyeceğimiz tek şey, özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe'nin performanslarına bakarak, şampiyonluk treninin bu sezon beklenenden erken kaçtığı...

Hiç yorum yok: