30 Eylül 2009 Çarşamba

En Kritik Maç


Scholes'un golüne teslim olup, Manchester United'a karşı İnönü Stadyumu'nda ekstra puanı çıkartamamıştı Beşiktaş. Lig performansı zaten ''dip'' yapmış durumda. Bu maçtan alınacak olası bir mağlubiyet, iki hafta sonra yine deplasmanda oynanacak olan Wolfsburg maçını ''dram maçına'' çevirebilir. Hangi onbirin çıkacağı, kimin nerede oynayacağı bile belli değil. İşte Beşiktaş'ın bu sezon şimdiye kadar oynayacağı en kritik maç geldi çattı.

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Ben Beşiktaş'ın teknik direktörü olsam sahaya şu kadroyla çıkardım:

Rüştü Reçber (Hakan Arıkan)
İbrahim Toraman (Ekrem Dağ)
İbrahim Üzülmez
Tomas Sivok
Matteo Ferrari
Michael Fink
Fabian Ernst
Nihat Kahveci
Rodrigo Tello
Rodrigo Tabata
Filip Holosko

Zaten Beşiktaş'ın ideal onbiri de sezon başından beridir böyle olmalıydı ancak tabi ki, İbrahim Toraman'ın ve Rüştü Reçber'in sakatlıkları ile Tabata'nın takıma geç katılmasının bu onbirin öyle birinci haftadan itibaren kurulamayacağını açıkça göstermekte. Zaten Toraman ve Reçber'in sakatlıkları var ve oynayıp oynamayacakları henüz belli değil. Alternatifleri bu yüzden yazdım. Tabi ki kontenjan sorunu dolayısı ile, Tabata'nın yerine Yusuf'u ya da Tello yerine Serdar Özkan'ı da Turkcell Süper Lig için düşünebiliriz ancak Şampiyonlar Ligi maçlarının ideal tertibi budur.

CSKA Moskova kim ne derse desin güçlü bir ekip. Kadrosunda Igor Akinfeev, Sergey Ignashevich, Aleksei Berezutski, Daniel Carvalho, Milos Krasic ve Evgeniy Aldonin gibi yetenekli futbolcuları barındıran kulübün Beşiktaş'tan daha kaliteli bir kadroya sahip olduğunu söylemek ise güç. Wagner Love ve Jo gibi önemli oyuncularını Avrupa'ya kaptıran Rusya temsilcisinin stadı ise ''suni çim''.

Normal şartlar altında Beşiktaş'ın rakibine ''kök söktürmesi'' gereken bir mücadele olmalı ancak Beşiktaş'ın içinde bulunduğu darboğaz onları olumsuz yönde etkileyebilir. Mustafa Denizli'nin Şampiyonlar Ligi'nde üstüste yedi maçtır kaybediyor oluşu da eksi bir istatistik. Maç saat 19:30'da başlıyor ve Star'dan canlı olarak takip edilebiliyor. Maçın anahtar cümlesi bana göre şu olmalı: Yenemiyorsan, yenilme...

Hiç yorum yok: