29 Eylül 2009 Salı

Galatasaray'ın Yedide Altısı...


Galatasaray lige üstüste altı maçını kazanarak spektaküler bir giriş yapmasına rağmen, Kasımpaşa karşısında verdiği puan kaybı sinyallerini Eskişehispor karşısında gerçekleştirerek, ligin başından beridir götürdüğü zirve mücadelesinde ilk kez puan farkıyla geride kalmış oldu.

Sezon başında en sükseli teknik direktör ve oyuncu transferlerine imza atan Galatasaray özellikle ilk birkaç haftalık lig ve Avrupa Kupası performansının ardından bir anda birçoklarına göre şampiyonluğun en büyük favorisi haline geldi ki bu birçoklarına ben de dahilim.

Lige üstüste Gaziantepspor, Denizlispor ve Kayserispor'u mağlup ederek giren Galatasaray bu karşılaşmalarda 3 golün altına hiç düşmedi. Sonrasında Ankaraspor, Beşiktaş ve Kasımpaşa'yı deviren sarı kırmızılı ekip bu karşılaşmalarda da en az 2 gol bulmayı başardı. 2 golün altına düştüğü ilk maçta Eskişehirspor'a takılan Galatasaray'ın bu dönemdeki en golcü oyuncusu ise çoğu kez yedek kalan Shabani Nonda oldu. Avrupa Kupası maçlarında da farklı galibiyetler alan sarı kırmızılıların, Beşiktaş maçında başlayan ve Kasımpaşa ile Eskişehirspor karşılaşmalarında da devam eden bir form düşüklüğü olduğu ise gözlerden kaçmıyor.

Bu sezon kalesini De Sanctis yerine Leo Franco'ya devreden Galatasaray'ın bu bölgede istediği verimi aldığını söyleyebiliriz zira Leo Franco ortama adapte oldukça daha iyi maçlar çıkarabilecek bir potansiyele sahip. Galatasaray son derece kırılgan bir stoper hattına sahip. Sık sık sakatlanan Servet, Gökhan Zan, Emre Güngör ve Emre Aşık'tan oluşan stoper kadrosu o kadar çok fire veriyorki, Eskişehirspor maçında bu bölgeyi Hakan Balta ile savundu Galatasaray. Sabri Sarıoğlu ne kadar eleştirirsek eleştirelim, Rijkaard dahil hangi hoca gelirse gelsin vazgeçilmez oluyor. Ön libero mevkiinde daha çok Mehmet Topal ve Galatasaray'a geldiği günden itibaren Rijkaard'ın gözüne girip ilk onbir olan Mustafa Sarp tercih ediliyor. Hücum hattında ise; Arda Turan, Aydın Yılmaz, Harry Kewell, Elano Blumer, Shabani Nonda ve Milan Baros gibi önemli silahları elinde bulunduran takımın bu mevkisi ise attığı goller ve pozisyon zenginliğiyle zaten olması gerekeni yerine getiriyor.

Galatasaray, Fenerbahçe'den farklı olarak Avrupa Kupası'nı daha çok önemsiyor ancak eldeki geniş kadro iki kulvarda da mücadele etmeye yeterli gibi duruyor. Galatasaray, Eskişehirspor'a takılsa da, hem oynadığı göze hoş gelen futbol, hem de potansiyeliyle bana göre halen şampiyonluğun en güçlü adayı olarak duruyor.

Hiç yorum yok: