15 Mart 2010 Pazartesi

Birer Birer...

Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Antalyaspor ile üç kez üstüste berabere kalan Trabzonspor arkasından Gençlerbirliği'ni yenip, zirveye yeniden yaklaşma konusunda ümitlendirici bir adım atmıştı ve yeni rakip kendi sahasında Fenerbahçe'yi 2-1, Beşiktaş'ı ise 3-0 yenen Gaziantepspor'du.

Gustavo Colman ile Hrvoje Cale'yi Gaziantep'e götürmeyen Şenol Güneş, Egemen Korkmaz'ı da yedeğe çekerek Rigobert Song'a uzun süre sonra onbirde görev verdi. Burak Yılmaz üstüste üçüncü kez onbirde sahaya çıkarken, Sezer Badur'da Trabzonspor'a geldiğinden beri ilk kez bir lig maçında onbirde forma şansı buldu. Cale'nin yerine ise alternatifi Ferhat Öztorun forma giydi.

Bu saydığım değişikliklerin saha içine etkisi ise beklenildiği gibi olmadı ve Trabzonspor'un birkaç haftadır üzerinde olan ölü toprağını üzerinden atmaya yetmedi. Cale'nin yerine oynayan Ferhat Öztorun'un acilen mental bir destek alması lazım. Özgüveni bu kadar sarsılmış bir oyuncunun böylesine önemli bir deplasmanda sahaya sürülmesi bana göre doğru bir karar olmadı. Selçuk zaten ''naif'' bir futbolcu ve yanına ikinci ''naif'' Sezer'de gelince, Gaziantepspor ilk yarı boyunca orta sahayı çok kolay geçti. Zaten Trabzonspor'un yediği gol tamamen evlere şenlikti. Jorginho'nun yaklaşık 40 metre boyunca en ufak bir baskı hissetmeden sürdüğü topu Zurita'ya aktarışı, Zurita'nın tekrar göstere göstere Jorginho'ya verdiği pas ve son olarak Beto'nun gol vuruşunu yaptığı an tamamen Trabzonspor'un orta sahasının yumuşaklığından kaynaklanıyordu. Bana göre Trabzonspor'un bu bölgesinde ''ayan beyan'' Serkan ve Ceyhun'un oynaması gerekiyor. Yoksa bu kadar kolay geçilen bir orta saha tahmin ediyorum ligde hiçbir takımda yok. Ya Colman yedeğe çekilip Selçuk ofansif orta saha oynayacak, ya da tam tersi olacak. Bu bölgenin çözümü için eldeki kadronun bence başka bir alternatifi yok.

Teofilo Gutierrez yine yedek kaldı ve Burak Yılmaz'a tanınan şans yine kendisine tanınmadı. Bu adam üstüste dört beş maç sabit bir şekilde ilk onbirde yer bulamazsa tümden kaybedilecek. Şenol Güneş ne yapar ne eder bilmem ama eğer Teofilo'nun Trabzonspor'da bir geleceği olmasını istiyorsa bu oyuncuya mutlaka şans vermek zorunda. Yedek kalan Alanzinho ikinci yarıda oyuna girdi ve oyundan çıkan Ferhat'ın yerine Serkan sol bek mevkine geçti. Arkasından Gabric ve Teofilo hamlelerini de yapan Şenol Güneş, son dakikada gelen tamamen Alanzinho'nun bireysel becerisine bağlı olan gole ne kadar sevindi bilmiyorum ama takımı sahada rakibi ısırmadığı sürece, ne kadar göze hoş gelen futbol oynamaya çalışırsa çalışsın, su anki konumdan bir adım öteye geçemeyecektir.

Gaziantepspor gücü nispetinde iyi bir takım. Portekizli teknik direktörleri sürpriz bir kararla takımın en golcü oyuncusu Julio Cesar'ı yedeğe çekip, tek forvet Beto ile maça başladı. Trabzonspor'dan çekindiği belli oluyordu ama eğer Julio Cesar ile maça başlasa daha ilk yarıda Trabzonspor'un kapatamayacağı bir fark elde edebilirdi. Erman Özgür Türk futbolunun en yetenekli oyuncularından birisi ve ne zaman başka bir formayla görsem ''içim acıyor''. Trabzonspor'a uzun yıllar hizmet edebilecek bir kapasiteye sahipti tecrübeli oyuncu.

Önümüzdeki hafta Trabzonspor kendi sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak. Selçuk, Serkan, Egemen, Giray, Ömer Aysan ve Cale'den kurulacak muhtemel savunma hattına, Jo, Keita, Arda, Dos Santos ve şans bulursa Baros ile hücum edecek olan Galatasaray'ın bu onbirlerle bu maçı kazanamaması ancak futbol mucizelerine bağlı olur bana göre. Trabzonspor'un eldeki kadrosunda Keita'yı durduracak bir savunmacı yok maalesef. Kendisini karşılayacak olan Cale'ye şimdiden başarılar dilemekten başka birşey gelmiyor elden. Trabzonspor'un sezon bitince ilk yapması gereken transfer hamlesi orta sahayı ''modifiye'' etmekten geçiyor. Geçen senenin aralık ayından beridir Trabzonspor'un yenilmiyor olması ise biraz da futbol şansının yanında olmasına bağlı:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Trabzonspor: 1-1 (88. dakika Cale)
Bursaspor - Trabzonspor: 1-1 (88. dakika Umut)
Trabzonspor - Gençlerbirliği: 3-1 (89. dakika Gabric, 90+1. dakika Umut)
Gaziantepspor - Trabzonspor: 1-1 (90. dakika Alanzinho)

Hiç yorum yok: