30 Mart 2010 Salı

Çekirgenin Sonu...

2010 yılının ilk üç ayında, çıktığı 15 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, Kayserispor deplasmanında bu yılın ilk yenilgisini bir son dakika golüyle tattı.

Serkan Balcı'nın sakat, Engin Baytar'ın cezalı olduğu karşılaşmada, bir kaç maçtır yedek kalan Ömer Aysan yeniden ilk onbir şansı bulurken, forvet yine Umut Bulut'a teslim edilmiş, orta sahada ise Engin Baytar'ın yokluğunda, Burak, Alanzinho, Colman, Gabric ve Selçuk beşlisi şans bulmuştu. Ağır bir zemin ve sağanak yağmurla birlikte başlayan maçı Trabzonspor domine etmeyi başardı. Ağır zemine rağmen, özellikle Alanzinho'nun önderliğinde rakibinin üstüne gitmeye başlayan Trabzonspor'da her ne kadar Burak etkisiz kalsa da, Colman ve Gabric'te vasatın üzerine çıkınca Trabzonspor pozisyonlar bulan taraf oldu. Özellikle Gabric'in karşı karşıya kaldığı pozisyon, Trabzonspor adına ilk yarının en etkili atağı oldu.

İkinci yarı, iyice ağırlaşan zeminde futbolcular birbirlerinden çok, zeminle mücadele etmek zorunda kalırken, bu yarıda oyuna dahil olan Teofilo ile birlikte, Trabzonspor forvetlerinin sayısını ikiledi. Kolombiyalı oyuncunun maçın sonlarına doğru ceza sahası dışından yağtığı bir plasede direğe takılırken, belki de Trabzonspor'a geldiğinden beri en etkili oyununu bu maçta oynadı. Maçın sonları ise orta sahaların tamamen düştüğü ve 0-0'a bağlanan bir gidişat alsa da, son dakikada gelişen Kayserispor atağında, sezonun en flaş oyuncusu Ariza Makukula topu ağlara gönderip, Kayserispor'u son yedi maçta (Ankaraspor hariç) ilk kez üç puanla tanıştırdı.

Trabzonspor'da skordan çok Ömer Aysan ve Giray arasında yaşanan ve aynı takım oyuncularının itişmelerine kadar büyüyen tartışma gündem oldu. Bu tartışmanın içeriğinin, Giray'ın Ömer'e küfür etmesiyle başladığı söyleniyor. Ömer Aysan bu tartışmanın şiddeti yüzünden hakemden sarı kart görüp, cezalı duruma düştü.

Trabzonspor adına sahanın yıldızı son bir iki maçtır olduğu gibi yine Alanzinho oldu. Brezilyalı oyuncu artan performansını şık çalımlar ve güzel paslarla süslese de, takımının maçı kazanmasını sağlayamadı. Burak Yılmaz kendisine verilen şansları yine harcamaya devam ederken, özellikle Serkan Balcı'nın yokluğunu Trabzonspor çok aradı.

Kayserispor'da beklentiler doğrultusunda başarı yakalayamayan bir takım olsa da, kendi sahasında üstüste beşinci kez Trabzonspor'a geçit vermemiş oldu. Tolunay Kafkas'ın görevi bırakmasının ardından, yerine kimin geçeceği henüz belli olmuş değil ancak, eldeki kadroya yapılacak bir kaç takviye ile takımın önümüzdeki sezon yine üst sıralarda olacağı bir gerçek.

Hiç yorum yok: