30 Mart 2010 Salı

Cüneyt Çakır

FIFA ya da UEFA, hangisi bilmiyorum yakın geçmişte kendisini birinci kategori hakemi yaptığı zaman burun kıvıranlar çıkmıştı. Cüneyt Çakır hakemlik kariyerinin ''olgunluk'' dönemini yaşadığı şu sıralar açık ara Türkiye'nin en iyi hakemi olma özelliğini sürdürüyor.

Gençliğinde olayların adamı oldu Cüneyt Çakır. Önüne geçtiği maç sayısı çokçadır ancak bir gerçek varki, son yıllarda en ufak bir eyyam yapmadan, futbolcularla mesafesini koruyarak, jest ve mimiklerine dikkat ederek öyle güzel maçlar idare etti ki takdire şayan. Son oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisi de kendisinin yönettiği ''şahane'' maçlardan birisi oldu.

Tabi ki verdiği bir iki yanlış karar ya da bir iki tane çıkarttığı gereksiz kart var ancak maçın tümüne baktığımızda uyguladığı avantaj kuralları, düşük tempoya rağmen, oyun akışı adına verdiği mücadele ve en önemlisi yardımcısının verdiği yanlış kararı dahi müthiş bir özgüvenle doğruya çevirmesi gibi birçok artı özelliğiyle belki de maçın en iyi adamı oldu.

Cüneyt Çakır'ın bu sezon Turkcell Süper Lig'de oynanacak olan birçok kritik mücadelede de Merkez Hakem Komitesi'ne nefes aldıracağını düşünüyorum. Fırat Aydınus ile birlikte Türk hakemliğinin parlayan yıldızlarından birisi olmaya devam ediyor genç hakem. Umarım başarılarının devamı gelir.

Hiç yorum yok: