30 Mart 2010 Salı

Derbiden Kalanlar

Tüyap'ta firma olarak katılımcı statüsünde yer aldığımız 4 günlük Ideal Home Fuarı'nın arasına denk geldi Galatasaray - Fenerbahçe maçı. Hakkında da çok şey yazılıp söylendi. Benim tahminime göre Galatasaray, Fenerbahçe'yi yenmeliydi ancak Fenerbahçe bir kez daha beni mahçup ederek Ali Sami Yen Stadyumu'ndan 3 altın puanı alıp giderken, rakibine de bu sezon kendi sahasında ilk mağlubiyetini tattırmış oldu.

Maç ile ilgili söylenecek o kadar az şey var ki futbol adına, geçen sene arbede içerisinde 0-0 biten maçtan pek farkı yok aslında. Selçuk'un 35 metreden kaleye gönderdiği top, o maçta da olabilir ve Fenerbahçe o maçı da kazanabilirdi.

Galatasaray adına sadece Fenerbahçe maçı için değil, Trabzonspor ve Eskişehirspor maçları içinde olumlu birkaç cümleyi bir araya getirmek çok zor. Frank Rijkaard'ın sistem oturtmak adına olduğunu düşündüğüm ve Galatasaray'a sezon başından beri oynattığı futbolun iflas etmeye yüz tuttuğu aşikar. Caner Erkin'i ısrarla sol bekte oynatmasından tutup, saha içinde de gerekli müdaheleleri yapmaması Galatasaray'ı şampiyonluk yolunda iyiden iyiye zayıf düşürdü. Kalan yedi maçın tamamını kazansa dahi Galatasaray'ın önünde şu an üç tane rakibi olduğunu ve bunların hepsini geçmesinin ne denli zor olduğunu göz önünde bulundurursak, sarı kırmızılı takımın şampiyonluk şansının bir hayli zayıfladığını görebiliriz.

Fenerbahçe ise tek pozisyona dahi giremeden kazandığı maç ile birkaç maçtır süregelen şanssız puan kayıplarının önüne set çekse de, önümüzdeki haftalar için umut veren bir futbol oynamadı. 5 maçtır gol yememeleri, kendileri için büyük bir gelişim ancak gol yollarında yaşadıkları sıkıntılar da başlarını bir hayli ağrıtacak gibi gözüküyor. Sarı lacivertli takım 90 dakikanın 10 dakikasında bile rakibine oyun anlamında üstünlük kuramazken, maç sonunda da Selçuk Şahin'in 35 metreden attığı ''garip gole'' duacı olmak durumunda kaldı.

Hem Galatasaray'ın, hem de Fenerbahçe'nin kalan haftalarda şampiyon olmak istiyorlarsa acilen toparlanmaları gerekiyor. Yoksa geçen sezon Sivasspor'un yaptığını bu sezon Bursaspor'un gerçekleştirdiği ligde Beşiktaş'ın üstüste ikinci şampiyonluğunu kabullenemeleri gerekebilir.

Hiç yorum yok: