24 Mart 2010 Çarşamba

Tam Konsantrasyon

Yarın akşam Antalyaspor ile oynanacak kritik bir Türkiye Kupası yarı final maçı var Trabzonspor'un. Şenol Güneş'in takımın başına geldiğinden beridir hedef gösterdiği tek şey işte bu kupa. Hem prestij, hem de Avrupa Kupaları'na katılma yolunda Trabzonspor için en önemli olgu Şenol Güneş'in de vurguladığı gibi işte bu kupayı kazanmak.

Teorik olarak Trabzonspor'un ligde oynayacağı 7 maçın (Ankaraspor'u saymadan) aksine Türkiye Kupası'nda şampiyonluk için 3 maçı kalmış durumda. İkisini Antalyaspor ile ve yüksek ihtimalle finali Fenerbahçe ile oynayacak bordo mavililer, herşey hesaba kitaba uygun olursa. Antalyaspor ligin kaliteli takımlarından bir tanesi. Bir önceki turda Galatasaray'ı elemeyi başarmışlardı. Grup maçlarında ise Fenerbahçe'yi yenmişlerdi. Antalyaspor küme düşme korkusunu derinden hisseden bir takım olmadığı için, Türkiye Kupası'na ''asılacak'' doğal olarak. Fenerbahçe'nin bu bağlamda, düşme korkusunu iliklerine kadar hisseden Manisaspor'a karşı ciddi bir avantajı bulunduğunu kabul etmek gerekiyor. Mehmet Özdilek, kendi ölçülerinde idealist bir adam. Öyle Erdoğan Arıca, Ziya Doğan, Güvenç Kurtar, Yılmaz Vural vb. gibi takım takım dolaşmak yerine belli hedefleri olan ve bu hedeflere ulaşmak için de varını yoğunu ortaya koyan bir adam. Trabzonspor'un Antalyaspor ile oynayacağı iki maç bu bağlamda da son derece kritik olacak. Olası bir kaza durumunda Avrupa Ligi'ne katılmak için diğer alternatif ilk dört arasına girebilmek. Trabzonspor elinde bulundurduğu 46 puanla, lider Bursaspor'un 12, ikinci Galatasaray'ın 7, üçüncü ve dördüncü sırada bulunan Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın 6'şar puan gerisinde 5. durumda bulunuyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynanacak birer maçın yanısıra, Galatasaray - Fenerbahçe, Galatasaray - Bursaspor, Fenerbahçe - Beşiktaş ve Bursaspor - Beşiktaş maçları da, son sekiz haftada etkili bir performansla Trabzonspor'un ilk dört şansını koruduğunun en büyük göstergesi. Oynayacağı yedi maçın minimum beş tanesini kazanıp (Ankaraspor ile altı olur bu rakam) diğer ikisinden de puan çıkarmak yeterli olur kanaatindeyim.

Tam konsantrasyon lazım. Hem lig için, hem kupa için. Avrupa Kupaları'na sürekli katılan bir takım olabilmek, beraberinde diğer başarıları da getirecektir hiç kuşkusuz.

Hiç yorum yok: