30 Mart 2010 Salı

Derbiden Kalanlar (3)

Bir futbolcu için yaşanabilecek en kötü anları yaşadı Leo Franco, Fenerbahçe'ye karşı kendi sahalarında oynadıkları maçta. Yediği gol yüzünden, maçın son dakikasına kadar ne zaman top kendisine gelse kendi taraftarı tarafından yuhalandı ve söylenenlere göre maçtan sonra da göz yaşlarını tutamadı.

Pozisyon çok enteresan değil aslında. Selçuk Şahin orta sahanın Galatasaray kalesine yakın tarafında topu alıyor, kendi sağına doğru biraz sürüyor ve ''yaradana sığınarak'' bir şut çıkarıyor Galatasaray kalesine. Leo Franco'nun doğru yerde olsa, ayağının içiyle bile kontrol edebileceği (abartıyor olabilirim) top, altıpası geçer geçmez yerde sekiyor ve tecrübeli kalecinin ellerinden kayarak ağlarla buluşuyor. Aslında olan biten bu. Futbolsuz maçın heyecanlı bile olmayan sıradan bir anında belki de ''gol olsun niyetiyle'' bile vurulmayan şut Leo Franco'nun hatası ile birleşerek ağlarla buluşuyor ve belki de sezonun en kritik gollerinden birisi haline geliyor.

Aslında Leo Franco'nun ıslıklanmasının temel sebebi bu gol değil. Sezon başından beridir, Galatasaray taraftarı oyuncuyu ıslıklayacak bir yer arıyordu zaten. Bir türlü kabullenememişlerdi Arjantinli kaleciyi. Bu yediği golde herşeyin tuzu biberi olmuş oldu. Ben kendimden örnek verirsem şayet, Tayfun Cora'yı sahada görmeye dayanamazdım misal. Şimdilerde Burak Yılmaz oldu bu adam ancak her ikisini de sahada oynarlarken, tribünde ıslıklayacağımı sanmıyorum. Bu başka birşey çünkü.

Tabi bu durumun tuhaf tarafı, Fenerbahçe'nin Deniz ile birlikte ''ıslıklanma rekortmeni'' olan Selçuk Şahin'in bu kez rakip oyuncunun ''yuhalanmasına'' neden olan pozisyonun kahramanlarından birisi olması. Hayat garip...

Hiç yorum yok: