15 Haziran 2009 Pazartesi

Başaramadık!

Ülke basketbolunun en değerli iki takımı basketbolun finalinde karşılaşıyorlar 5 maçtır. Basketbolseverler için bulunmaz bir nimet olmalı ancak olmuyor bir türlü oyundan keyif almayı başaramıyoruz, hep bir şaibe, bir skandal, bir kavga peşinde koşuyoruz aynen dünkü maçta olduğu gibi.

Fenerbahçe Ülkerspor, Ayhan Şahenk'te oynadığı iki maçı üstüste kazanarak 2-0 öne fırladı final serisinde ancak üçüncü maçı kendi sahasında uzatmalarda kaybedince rüzgar tersine döner gibi oldu. 12 sayılık avantajlarını son çeyrekte koruyamayarak adeta intihar eden sarı lacivertliler iki gün sonraki karşılaşmayı da kaybederek serinin 2-2'ye gelmesine engel olamadılar. E tabi ki yeniden kendi sahasına dönen Efes Pilsen skor berabere dahi olsa geriden gelmenin avantajıyla daha moralli ve galibiyete daha yakın olan taraftı. Maç son saniyelere serinin tüm maçlarında olduğu gibi kafa kafaya geldi. Bundan sonra daha az hata yapan kazanacaktı ki...

Son 13 saniyeye 68-68 berabere girildi ancak Efes Pilsen topu kenardan oyuna sokmak üzere iken Ömer Onan'ın faulü geldi. Hakemlerin maç boyu yönetiminin berbat olduğunu söylememiz hiç abartılı bir yaklaşım olmaz, çalınan ve çalınmayan düdüklerle birlikte çığrından çıkmak üzere olan karşılaşmanın (kural gereği) belki de en doğru düdüğünü çalan Fatih Söylemezoğlu top oyuna girmeden formadan çekilerek yapılan faule kasti faul çaldı. Sinirlerine hakim olamayan Fenerbahçe Ülkerspor benchi hakemlerin üstüne çullanınca bir kasti faul daha çalındı, sonra bir tane daha. Mirsad'ın Rasim'in ana avrat dümdüz küfürleri, Rasim Başak'ın masa hakemlerinin oturduğu masayı tekmelemesi, arbede, kaos...

Maçın içinde birçok kuralı atlayıp ipleri elinden kaçıran hakemler en kritik anda ''kural'' uygulamaya kalkınca sahanın içine tamamen ''kuralsızlık'' hakim oldu. Maç 74-68 Efes Pilsen galibiyetiyle bitti ama ne tadı ne de tuzu kaldı işin.

Ben hakemlerin maç boyunca Efes Pilsen'i koruduğuna kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum, ha belki Fenerbahçe Ülkerspor'un canı bu maçta daha çok yanmıştır ancak o kadar kötü kararlar verildi ki, son 13 saniyedeki olayların başlıca sorumlusu hakemler oldu çünkü doğru uyguladıkları kural bile maç içindeki kuralsızlıkları yüzünden işi çığrından çıkartmış oldu.

Tanjevic kötü bir coach bunu tartışmam bile hatta kaybettikleri serinin üçüncü maçı tamamen kendisinin eseridir ancak Tanjevic'in bile bir duruşu var hakemleri kovalasa dahi. Ergin Ataman'a ne demeli? İlk maçta hakemlerden şikayetçiydi, dün maçtan sonra ''Pozisyonu görmedim ancak hakemlerin gördüklerini çaldığına inanıyorum'' dedi. Tam bir karaktersizlik örneği sergiledi, Efes Pilsen duruşunu da yerle bir etti. Daha bir hafta önce ne diyordun şimdi ne diyorsun Ergin Efendi! Takımın maçı kazanınca hakemlere inancın arttı birden bire! Bülent Uygun kılıklı adam!!!

Bu seri bu galibiyetle bitmedi bunu söylemem lazım. Abdi İpekçi'de oynanacak olan altıncı maçta Efes Pilsen'i yaklaşık beş bin adet Mirsad Türkcan ve beş bin adet Rasim Başak bekliyor olacak(!) Umarım bu seri karakolda bitmez, sağduyu galip gelir ve maçı hakeden kazanır.

Son olarak belirtmek isterim; Yok Efes Pilsen finali kaybederse çekilecekmiş, basketbol şubesini kapatacakmış, yok bilmem ne! Amigo yazarlar yazmış bugün bunları, Efes Pilsen çekilmesin diye hakemler müdahele ediyormuş, yazık size yazık, o yazdığınız yazıdan ve kazandığınız paradan utanın, ilk iki maçta neredeydi bu Efes Pilsenli hakemler... Ergin Ataman kılıklılar!!!

4 yorum:

Tolga Şener dedi ki...

Seninde Eleştirdiğin Ergin Ataman'dan hiçbir farkın yok ki! ilk galibiyetimiz sonrası hakemler Fenerbahçe'ye çok yardım etti diyen sendin! şimdi noldu? hakemler maça hiç etki etmediler değil mi? komik oluyorsunuz hepiniz. Doğru diye nitelendirdiğin kuralı neden hiçbir hakem uygulamıyorda eblek suratlı gözlüklü yaratığın son 13 saniyede uygulayacağı tutuyor? insiyatifini kullanıyor tabii ki!
ama bu iğrenç galibiyetle bitmedi bu seri daha devamı var...

Murat YILMAZ dedi ki...

Fiba'nın web sitesine gidip kuralı okumak lazım. Eğer bir takıma avantaj sağlıyorsa sportmenlikdışı faul çalın diyor. Bu faulun Fenerbahçe'ye ne gibi bir avantajı olabilir ki?

omanim dedi ki...

efes pilsenimiz gene başladı şov yapmaya kendi sahasında 2 maç avans verdi sonra deplasmanda 2 maç kazandı ve bu kadar heyecan yeter dedi aldı sazı eline.türk basketbolunun lokomotifi olduğunu en büyüğü olduğunu bir kez daha gösterdi cümle aleme özellikle de kafatasçılara.hani kendileri yenince kahraman olan onların lehine hata yapılınca hakem hatasıdır olabilir diyenler.yenilince rakibe hakeme atılmadık bok bırakmayan kafatasçılardan bahsediyorum.kuralda gayet açık kara kaplı defter derki: topsuz alanda rakibine faul yaparsan kasti faul alırsın.sahadaki görevleride bu kuralları uygulamak olan hakemler sadece kuralı uygulamıştır.yalnız az önce bilet fiyatlarına baktım gülme krizleri geçirdim.efes tarafı 110 fener tarafı 5 ila 20 lira arası değişiyor.eleştirmek için yazmıyorum en tabii hakkı fenerbahçenin isterse 310 lira yapar.ama sanırım efes yönetimi duruma el koydu ve biletleri onlar aldıki biletix e baktım efes tarafı biletleri bitmiş.

omanim dedi ki...

peki şimdi bu rasimler mirsatlar ceza almıcakta abdi ipekçideki maçta oynayacaklarmı.e o zaman her kızan ana avrat çaksın hakemlere ben böyle bişey görmedim.adamların gözünün içine baka baka sövmedi yer bırakma ceza yok öylemi.şunu da söyleyeyim.ben küçüklüğümden beridir efes pilsenin maçlarına giderim basketbola ilgi duymam peter naumoskili ufuk sarıcalı volkan aydınlı tamer oyguçlu larry richardlı daha sonraları mirsat türkcanlı hedo lu memo lu efes pilsenle başlamıştır ve onunla devam eder.nasıl ki konyalı bir adam feneri galatasarayı beşiktaşı tutabiliyosa hatta tabzonlu bir adam istanbul takımlarını tutabiliyorsa benimde efes pilseni tutmamın bir mahsuru yoktur sanırım.trabzon basketbol takımı benim en fazla ikinci takımım olabilir.birinci takımım efes pilsendir.trabzonspor futboldaki takımımdır.gerisi beni ilgilendirmez yok voleybol takımıymış kız basketbolmuş benim alakam olmaz.ben trabzonspor futbol takımının hastasıyım sadece hentbol takımı var bu sene bi maçı kaç kaç bitmiş bilmem.judo takımıymış bayan takımıymış alakam olmaz.ligi takip et basetbol ligini takip et nba yı takip et formulayı takip et moto gp takip et at yarışı takip et grand slamleri takip et bide bayanlarla hentbolleri takip edersek kafayı yeriz alim allah.