1 Haziran 2009 Pazartesi

Finaldeyiz!

Hidayet'in takımı Orlando Magic Cleveland serisinin son maçını da kazanmayı başararak seride 4-2 öne geçti ve finalde Denver Nuggets'ı 4-2 ile geçen Los Angeles Lakers'ın karşısına dikildi. 1995 yılından bu yana yani 13 yıldır bu başarıyı gösteremeyen Orlando Magic, takım oyunundan resitaller sunarak, King James ve şövalyelerini Cleveland'a geri göndermeyi başardı.

Final serisi ne olur? ''NBAsever Türklerin'' birçoğu hiç kuşkusuz Orlando Magic'i destekleyecek ancak finaller için avantajlı olan ve şampiyonluğa yakın duran takım söylemeye dilim varmasa da Los Angeles Lakers olarak gözüküyor. LeBron James'ten daha ''sıkı'' takım arkadaşları bulunan Kobe Bryant önderliğinde Los Angeles Lakers özellikle Kobe ve LeBron'ın ''düellosundan'' kurtulmayı başararak bana göre önemli bir avantaj sağladı. Amiyane tabirle ''sidik yarışı'' yerine daha çok şampiyonluk için mücadele edecek olan Kobe, bu açıdan baktığımızda arkadaşlarını daha çok kullanacak ve daha bir takım hüviyetinde olacaktır.

Orlando Magic ise her ne olursa olsun Dwight Howard'ı ile, Rashard Lewis'i ile, Hido'su ile, Rafer Alston'u ile, hatta Pietrus'a varıncaya kadar çok daha iyi bir ''takım'' Los Angeles Lakers'tan ancak birkaç oyuncunun seri boyunca normal performanslarının bir hayli üstüne çıkması gerekiyor Los Angeles Lakers'tan daha fazla kazanmaları için. Hidayet'in Cavs serisinde zaman zaman belirgin şekilde düşen performansını L.A karşısında hep üst seviyelerde tutması gerekiyor. Seri boyunca LeBron'ı savunduğu için yıpranan Hido'nun ayrıca konsantrasyonunu da üst seviyelerde tutması gerekiyor.

Bu seri için gönlüm Orlando Magic'ten yana ancak mantığım Los Angeles Lakers'ı galibiyete daha yakın görüyor. Umarım Hidayet hakettiği şampiyonluk yüzüğünü aslanlar gibi parmağına takmış olur sezon sonunda...

1 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

4-2 Lakers kazanır