17 Haziran 2009 Çarşamba

Cehennemde Kritik Tango

Fenerbahçe Ülkerspor'un deplasmanda kazandığı iki maçla 2-0 öne fırladığı ancak üstüste 3 maç kaybederek 3-2 geriye düştüğü final serisinin belki son, belki sondan bir önceki maçı bu akşam saat 20:00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

Tansiyonu tavan yapan serinin belki de en hararetli maçını oynayacak olan iki takımdan Fenerbahçe Ülkerspor'da, bir önceki maçta masa hakemlerinin oturduğu masayı tekmeleyen Rasim Başak 6 maç ceza aldığından dolayı bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Mirsad ceza almadan kurtulurken, Fenerbahçe Ülkerspor ayrıca 12.500 TL para cezasına da çarptırıldı. Efes Pilsen'de sakatlığı süren Kerem Tunçeri'nin oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak.

Fenerbahçe Ülkerspor taraftarının tamamen bir ''cehennem'' atmosferi oluşturmasını beklediğim final serisinin altıncı maçını Efes Pilsen kazanmayı başarabilirse Abdi İpekçi'de şampiyonluğunu ilan edecek, şayet Fenerbahçe Ülkerspor sahadan galip ayrılırsa bu kez takımlar yedinci maç için Ayhan Şahenk Spor Salonu'na geri dönecekler. Fenerbahçe Ülkerspor'u bu salonda 2 kez yenmeyi başaran Efes Pilsen bana göre atmosfere rağmen bu maçın da favorisi ancak Solomon, Mrsic, Mirsad gibi tecrübeli oyuncularıyla Fenerbahçe Ülkerspor'un tek ve en büyük hedefi tabi ki seriyi burada bitirmeyip Ayhan Şahenk'e taşımak olacak.

Maçı kazanmanın formülü çok basit aslında iki takım içinde. Sinirlerine hakim olup tansiyonunu maçın sonuna kadar daha alt seviyede tutan takım yani daha soğukkanlı olan taraf maçı alıp götürür bana göre. Fenerbahçe Ülkerspor Tanjevic'e rağmen, Efes Pilsen ise Ergin Ataman'a rağmen şampiyon olmaya çalışacaklar. Gönlüm tabi ki Efes Pilsen'den yana ancak ilk dileğim maçın olaysız, hengamesiz sona ermesi...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Kaya Döter görecek tersten bu akşam. Ölüsü çıkar bu salondan! Her zaman her yerde en büyük fener!!!

omanim dedi ki...

ne cehennemmi ya ne cehennemler gördü efes pilsen.gömer abdi ipekçiye feneride ülkeride.fenerbahçe bence önümüzdeki sezon bir müessese takımıyla daha anlaşsın mesela fenerbahçe ülker banvit olsun.olmadı arkayı dörtlerler.fenerlilerde takım gördü abdi ipekçide.2 avans 4 te biter.gelmiş orda tombul bi dayıda kaya ya dalıyo ulan adamda 2 metre 10 cm boy var kafana yersin öyle yumruğu oturur kalırsın kıçının üstüne.geri de kalan kafatasçılarada kıçını yırtmak kalır bu saatten sonra.öyle galatasarayı beşiktaşı yenmeye benzemez efesi yenmek.yok 25 milyonluk camiaymış falan dinlemez geler keser sesin öyle sahalara girersin kendini parçalarsın sahalara dalarsın sonra arkana baka baka gidersin

Unknown dedi ki...

"Türkiye'de basketbol maçlarının bilet fiyatları 5-10 TL arasında iken Efes Pilsen'in 50 TL'ye bilet satması çok normaldi... Fenerbahçe tepki olarak olmayan Efes taraftarına bileti 100 TL yapınca olay oldu. İlk iki maçtan sonra Ergin Ataman hakemleri, federasyonu suçladı, normaldi... Sonraki maçlarda yaşanan hakem rezaletlerine Fenerbahçe taraftarı tepki gösterince ağlıyorlar oldu. Mrsiç adamın yanında yürüdü fauldü, Kaya yerde yatan Solomon'un üzerine yürüdü "aman oğlum sakin haydi oyununa devam et" oldu. Ömer'in faulü kasıtlıydı, Sinan'ın elini kolunu vurmadığı yer kalmadı iyi savunmacı oldu. Ergin her maçtan sonra tribünlere, protokole dönüp el kol hareketi yaptı, maçın stresi oldu. Kaya 3 yaşında çocuk gibi tribüne gelip dil çıkardı, attığı her basketten sonra tribüne kol hareketi çekti hırslı oldu. Şimdi hak ettikleri dayağı yediler Fenerbahçe taraftarı rezalet çıkardı oldu. Size bir, size yalakalık yapan şaşkın kardeşlere iki, sizin iki yüzlü centilmenlik anlayışınıza üç... Fenerbahçe'yle uğraşırsanız her sene böyle olay çıkacak, bunu da not edin bir kenara, belki yönetimin sesi çıkmıyor da hâlâ birkaç mangal yürekli var o tribünlerde..."
http://papazincayiri.blogspot.com/2009/06/koca-feneri-sahipsiz-mi-sandnz.html ' den alıntıdır.
Allah bütün Efes Pilsen yönetim ve sporcu müsvettelerinin belasını versin. Fenerbahçe taraftarı hakkıyla şampiyon olanı alkışlamasınıda, kutlamasınıda bilir ama böyle şampiyonluk yerin dibine girsin, haram zıkkım olsun. Öyle bir çıkacak ki bunlar efesten, ne cafe crownlar, ne cola turkalar ne de alpella şokella nutella lar onları kurtarabilecek. Şampiyon olunca Ülkerspor, olamayınca Fenerbahçe olan takımımızla bir kez daha gurur duydum. Yobazların, cumhuriyet ve devrim düşmanlarının bir zamanlar Mustafa Kemal'e karşı terraki perver fırkası altında birleşmeleri gibi, bugünde Fenerbahçe'nin büyüklüğünü hazmedemeyip kompleks ve kıskanma krizlerine kapılan tüm fenerbahçe düşmanları efes çatısı altında buluşmuştur. O çatı bir gün kafanıza çöker, ekmeğinize alpella şokella sürüp yanında cafe crown içerek teselli bulursunuz. Her zaman her yerde en büyük fener!