1 Haziran 2009 Pazartesi

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON

2008-09 sezonu futbolu bildim bileli izlediğim en garip sezon oldu. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ilk üçe girmeyi başaramadığı başka kaç sezon vardır bilmiyorum ama bu sezon bir başkaydı. Trabzonspor'un ''dirilişine'' Sivasspor'un ise mucizeye ramak kalan performansına rağmen Beşiktaş 5 puan farkla şampiyonluğunu Denizli'de ilan etmeyi başardı. Hala daha yanlış olduğunda ısrar ettiğim teknik direktör değişikliğine rağmen, özellikle Ernst, ardından da Yusuf'un devre arası transferleriyle ciddi bir performans yükselişi gösteren Beşiktaş bileğinin hakkıyla 6 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Mustafa Denizli Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş'ı da şampiyon yaparak kırılması güç bir rekorun sahibi oldu. Öyle ya da böyle Şampiyon Beşiktaş'ın başındaki Mustafa Denizli'yi de ayrı bir şekilde kutlamak gerekiyor. Ertuğrul Sağlam'ın gölgesinden sıyrılmayı başararak, takıma son derece çabuk adapte oldu ve Yusuf Şimşek'in transferinde ne kadar haklı olduğunu da cümle aleme ispatladı. Başta ben olmak üzere ''kurt hocaya'' birçok kişinin bir özür borcu var.

Yıldırım Demirören ''Football Manager'' oyunu oynar gibi idare ettiği takıma müdaheleyi özellikle ligin ikinci yarısında kesip, iyi bir yönetim gösterince Beşiktaş takım içinde de huzuru yakalayıp şampiyonluğa yürüdü. Futbolcusunu, teknik kadrosunu, yönetimini, taraftarını, emeği geçen, çorbada tuzu olan herkesi teker teker tebrik ediyorum. Darısı önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi maçlarına inşallah...

1 yorum:

omanim dedi ki...

beşiktaşı şampiyonluğundan dolayı tebrik ediyorum.ayrıca fortisi de alarak sezonu çifte kupayla kapadılar yıllardır ikisini bir arada yapan takım olmadığı için gerçekten beşiktaş müthiş bir sezon geçirdi.trabzonsporla ilgili iddamın arkasındayım bu takım maçlarını avni aker stadında oynamaya devam ettiği sürece şampiyon olma şansı yoktur.fenerbahçe ile galatasarayın yarıştan koptuğu süreçte beşiktaşta yarıştan kopmuş olsa idi şampiyon sivas olacaktı.yani 3 büyük takımın yarıştan koptuğu sezon bile trabzonspor şampiyon olamıyorsa eğer kendi sahasında ş.ligine kalmak için iddasız rakibiyle çıktığı maçta bile ayaklarına pranga vurulmuş gibi sahada sadece gezinip duruyorsa bu sezona son 10 sezonda olduğu gibi sahasında rekor puan kayıpları yaşıyorsa bu takım önümüzde ki senede aynısı olacaktır ve yine çıktığı kritik hiçbir iç saha maçını kazanamayacaktır.rakip denizli konya i.b.b fenerbahçe galatasaray hiç farketmez.bu takım son 10 haftaya 29 puan önde girsin 10 hafta da 30 puan kaybeder ve şampiyon olamaz.bu takımı bi bahane uydurup o şehrin dışına bir kaç sezonluğuna maçlarını başka statta oynamaya götürmeliler.gerekirse stadı yıksınlar yeniden yapıcaz deyip çıkarsınlar takımı oradan.üniversitelerde tez konusu olur bu iç saha sendromu.ktü göreve:)