5 Haziran 2009 Cuma

Lakers Önde (1-0)

2008-09 sezonu finallerinin ilk maçı Los Angeles Lakers'ın sahası olan Staples Center'da oynandı ve karşılaşmayı Kobe Bryant'ın 40 sayı attığı karşılaşmada Los Angeles Lakers 100-75 kazanmayı başardı.

Orlando Magic'in ancak üçüncü çeyreğin ortalarına kadar başabaş götürebildiği maçta ipleri eline alan Kobe üzerine yapılan kusursuz savunmaya rağmen gününde olmasının da katkısıyla attığı 40 sayının yanında 8 ribaund ve 7 asist yaparak şampiyonluğu ne kadar çok istediğini gösterdi.

Finallerdeki tek Türk oyuncu olan Hidayet kariyerinin ilk finallerinde ilk beş çıktığı maçta düşük bir şut yüzdesiyle oynadı ve 3/11 isabetle 13 sayı üretebildi. 75 sayı üretebilen Magic'in en önemli oyuncusu olan Dwight Howard ise yalnızca 15 sayı üretebildiği karşılaşmada 12 tane de ribaund çekti.

Orlando Magic'in ikinci maçta yapması gereken en önemli şey bu maçı kazanmak tabi ki. Bu sayede saha avantajını da eline geçirecek olan Magic şayet ikinci maçı da kaybederse işi biraz zora girecek ve kendi sahasında oynayacağı iki maçı da kayıpsız geçmesi gerekecek. Tabi ki bana göre senaryoların en korkuncu L.A'in Magic'i süpürmesi... Düşünmek bile istemiyorum...

Hiç yorum yok: