12 Ağustos 2010 Perşembe

Beşiktaş - HJK Helsinki

Europa League play-off kuralarında bana göre en iyi rakibi Beşiktaş çekti. Finlandiya'nın başkenti Helsinki'nin temsilcisi olan HJK Helsinki ile eşleşen Beşiktaş ilk maçı kendi sahasında oynayacak.

Önce Faroe Adaları'ndan Vikingur'u, ardından da Çek Cumhuriyeti'nden Victoria Plzen'i safdışı bırakan Beşiktaş, Guti ve Quaresmalı kadrosu ile gruplardan önceki son engel olan HJK Helsinki takımı ile daha önce de o zamanki adı UEFA Kupası olan turnuvanın ön elemesinde eşleşmişti. O dönem rakibini kolaylıkla kupanın dışına iten siyah beyazlılar, şimdiki eşleşmede de yine favori takım görünümünde.

HJK Helsinki geçen sezon kendi liginde şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynamaya hak kazanmıştı. 2. ön eleme turunda Litvanya'nın Ekranas takımı ile eşleşen, Finlandiya temsilcisi, ilk maçı Litvanya'da 1-0 kaybettikten rövanşı 2-0 kazanarak 3. ön eleme turuna yükselde de bu turda Sırbistan'ın güçlü temsilcisi Partizan Belgrad'a 2-1 ve 3-0'lık skorlarla mağlup olarak Europa League play-offu oynama hakkı kazandı.

HJK Helsinki kesinlikle Beşiktaş'ı zorlayabilecek bir takım görüntüsü vermiyor. İstanbul'daki ilk maçta Beşiktaş'ın kendisine gerekli olan skoru yakalayacağını ve turu ilk maçta geçeceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok: