12 Ağustos 2010 Perşembe

Galatasaray - Karpaty Lviv

Play-off turunda seribaşı olan Galatasaray, kendisine göre zayıf bir rakip görünümünde olan Ukrayna'nın Karpaty Lviv takımı ile eşleşti.

Karpaty Lviv 1963 yılında kurulan bir takım. İlk kez Avrupa arenasına çıkış tarihleri 1970-71 sezonu. O dönem SSCB adına Kupa Galipleri Kupası'nda mücadele eden Lviv kentinin temsilcisi, 1981 yılında Lviv kentinin başa bir takımı olan SKA Lviv ile birleşti. 1986 yılına kadar SKA Karpaty adıyla mücadelesine devam eden takım, 1989 yılında eski adını geri aldı ve 1991 yılında Ukrayna Premier Ligi'ne geçiş yaptı. Bu süre içerisinde en iyi derecesini üçüncü olarak alan takım halen Ukrayna Premier Ligi'nde mücadele etmeye devam ediyor.

Karpaty Lviv'in kadrosunda tanıdığımız, bildiğimiz bir oyuncu yok. Üç Brezilyalı, iki Sırp, bir Nijeryalı, bir Estonyalı ve bir Gürcü yabancı futbolcuları var. Geçen sezon kendi liglerini beşinci bitirip, Europa League elemesi oynamaya hak kazandılar. 2. ön eleme turunda İzlanda'nın KR Rejkavik takımı ile eşleşen Lviv, ilk maçı deplasmanda 3-0, ikinci maçı da kendi sahasında 3-2 kazanarak bir üst tura yükseldi. 3. ön eleme turunda da Gürcistan'ın Zestaponi takımını iki maçta da 1-0 yenen Ukrayna takımı, play-offta Galatasaray'ın rakibi oldu. Halen devam eden Ukrayna Ligi'nde oynadığı beş maçta iki galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyetle beşinci sırada bulunuyorlar.

Genel hatlarıyla Galatasaray'ı zorlayacak bir ekip gibi durmasalarda, yine de dikkat edilmesi gereken bir rakip görüntüsü çiziyor Karpaty Lviv.

Hiç yorum yok: