6 Ağustos 2010 Cuma

Farklı Tarife

İlk maçtaki şokun ardından ''sallanan'' Galatasaray OFK Belgrad rövanşına Cana ve Kewell'lı kadrosuyla çıktı. İlk yarıda rakibine oranla daha diri ve daha sağlam görünen sarı kırmızılı takım, Mustafa Sarp'ın bilindik gollerinden biriyle Belgrad'da skor üstünlüğünü yakalamayı başardı. Kewell'ın klas plasesiyle ikiye çıkan farkı, Hakan Balta ve Aykut Erçetin'in organize hatalarını iyi değerlendiren Nikolic bire indirdi ve devreye Galatasaray 2-1 önde girdi.

İkinci yarıda, ilk yarıya göre daha etkisiz bir futbol oynayan Galatasaray rakibine 2-2'lik beraberliği getirebilecek pozisyonları sunmaktanta geri durmadı ancak, Kewell'ın ceza alanı içerisinde düşürüldüğü pozisyonun hem penaltı hem de kırmızı kartla neticelenmesi OFK Belgrad'ın ipini çekmiş oldu. Penaltı golünden sonra iyice rahatlayan Galatasaray, önce Arda'nın ''protosferden'' aşırdığı topla dördüncü golü, son olarakta oyuna sonradan giren Mehmet Batdal'ın ''İbrahimovicvari'' plasesiyle skoru 5-1'e taşıdı. Galatasaray bu sonuçla Europa League play-offlarını oynamaya hak kazandı.

İlk yarıda son derece etkisiz gözüken Arda, attığı golün dışında sahada da pek fazla görünmedi ama iki maçta üç gol atarak Belgrad temsilcisini yıkan isimlerin başında geldi. Mustafa Sarp, Sabri ve Ayhan Akman bence fena değillerdi. Lorik Cana etkili ve iyi bir futbol sergiledi. Hary Kewell için birşey söylemeye gerek yok. Sahada olması bile Galatasaray için başlı başına bir avantaj. Oyuna sonradan giren Juan Pablo Pino çok etkili bir futbol oynadı. Futbol zekası yüksek, hızlı ve teknik bir oyuncu olarak göze çarptı. Galatasaray'a bayağı faydalı olacağını düşünüyorum.

Galatasaray kadrosunda halen Baros yok. Mehmet Batdal'ın bu tecrübesizliğiyle o bölgeyi doldurması zor görünüyor. Kewell şimdilik forvet bölgesinde ama O'nun da daha yararlı olacağı yer kanat tabi ki. Galataray ile ismi anılan Rosicky ve Ledesma'nın (gelirlerse) mutlaka faydası olacaktır takıma ancak ben sol bek ve defansif orta sahaya transfer yapılması gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray 5-1 kazandı ama rakibine fazla pozisyon verdi. Her takım OFK olmaz ve her takımda bu kadar cömert davranmayabilir. Rijkaard yabancı kalecide ısrar ediyor ama ben bu sezonun yükünün Aykut'a bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Maç tecrübesi arttıkça daha iyi karşılaşmalar oynayacaktır.

Hiç yorum yok: