12 Ağustos 2010 Perşembe

PAOK - Fenerbahçe

Şampiyonlar Ligi ön elemesinden elenip, UEFA Europa League play-offlarına katılan Fenerbahçe, bu turda çekebileceği en güçlü rakibi çekip, Yunanistan'dan PAOK ile eşleşti.

Hemen belirteyim, PAOK'ta, Fenerbahçe gibi, Şampiyonlar Ligi ön elemesini geçemeyerek Europa League playofflarına kalmış bir takım. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Hollanda'nın dev takımı Ajax ile eşleşen PAOK, rakibine kök söktürsede, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibi ile kendi sahasında 3-3 berabere kalarak deplasman golü farkıyla turu geçemedi. Avrupa Kupaları'na da pek yabancı değiller. Şimdiye kadar çıktığı 92 Avrupa Kupası maçında 32 galibiyet, 23 beraberlik ve 33 mağlubiyet aldı. 28700 kişilik Toumba Stadyumu Selanik takımının maçlarına evsahipliği yapıyor. Geçen sezon 62 puan ile ligi üçüncü sırada bitirmişlerdi. Contreras, Salpingidis ve Muslimovic en etkili oyuncuları olarak göze çarpıyor.

Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu sancılı durum, PAOK serisi öncesinde ister istemez bir tedirginlik yaratıyor ancak Young Boys'tan çok daha iyi bir takım görüntüsünde olan PAOK karşısında Fenerbahçe'nin de kendi kimliğini sahaya koyması en büyük arzumuz. Sarı lacivertli takım, ilk maçı deplasmanda oynayacak ve avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak.

Hiç yorum yok: