27 Ağustos 2010 Cuma

Hüsran Geceleri


Galatasaray'ın durumunun tek bir özeti var: Perişanlık. Zaten maç boyu Galatasaray'dan daha iyi oynayan Karpaty Lviv takımı, ilk maçı da göz önünde bulundurduğumuzda turu hakeden taraftı. Kuznetsov'u saçma sapan bir kararla oyundan atan hakemin ''güzelliğinin'' katkısıyla da son dakikada Aydın Yılmaz'la golü bulan Galatasaray, attığı golü iki dakika savunamadı ve Hakan Balta'nın büyük hatasıyla aldığı turu rakibine geri verdi. Koca UEFA şampiyonu, Avrupa markası dediğimiz Galatasaray, Karpaty Lviv gibi adı sanı bilinmeyen bir takıma hem de hak ederek elendi. OFK serisinde sinyalini çakan sarı kırmızılılar, Lviv'de hem de basit bir amatör takım gibi elendiler. ''Avrupa Fatihi'' (!) Galatasaray'a annemizin liginde başarılar diliyorum! Kewell, Baros, Elano, Cana ve Arda artık Bucaspor'a attıkları gollerden sonra armalarını öpüp başkana selam çakarlar!

Deplasmanda neredeyse yarım saat 10 kişi oynayan rakibine bir gol atma başarısı gösteremeyen Fenerbahçe'de hüsran gecelerine iştirak edenlerden oldu. Kendi bulduğu kadar, rakibine de pozisyon veren, tam bir ''rus ruleti'' havasında geçen karşılaşmayı uzatmalarda rakiplerine hediye ettiler. Rakip deyince, gerçekten rakip sanmayın. Geçen sezon Türkiye Şampiyonluğu'nu tek golle kaybeden sarı lacivertliler, Panathinaikos ve Olympiakos'un domine ettiği, bu iki takımın ardından gelen AEK'nın bile bir hayli gerisinde olan PAOK takımına kaybetti turu. Bundan önce de ''Genç adamlara'' kaybetmişlerdi zaten. Çatır çatır elendiler, Avrupa'nın A'sını bile telafuz edemediler. Toplam 4 maçta bir kez bile galip gelemeden, ''hunharca'' Avrupa'ya veda ettiler. 5 milyon euroluk Stoch ve 12 milyon euroluk Niang'a Türkiye Ligi'nde başarılar dilemek gerekiyor!

Kuradan en zayıf rakibi çeken Beşiktaş, Helsinki'yi iki maçta attığı toplam 6 golle geçti. Önce Vikingur, ardından Victori Plzen ve son olarak HJK Helsinki karşısında kazaya uğramadan kendilerini Europa League gruplarına attılar. Bursaspor ile birlikte Avrupa'da bizi temsil edecek iki takımdan birisi olan Beşiktaş'ın özellikle ülke puanı bazında yolu açık olsun. Yoksa önümüzdeki sezonlarda Avrupa'ya beş takımla çıkmakta hayal olacak.

Hiç yorum yok: