9 Ağustos 2010 Pazartesi

Kupalı Başlangıç

Son şampiyon Bursaspor ve son Ziraat Türkiye Kupası galibi Trabzonspor'un Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki Süper Kupa finaline iyi başlayan taraf Trabzonspor oldu. Engin Baytar'ın yokluğunda Ceyhun Gülselam'ın defansif orta saha mevkiinde ilk onbir şansı bulduğu Trabzonspor'da Selçuk, Colman ve Alanzinho'lu Trabzonspor orta sahası, Hüseyin'in yokluğunda şans bulan Kirita, Bekir Ozan, Ergic ve Batalla'lı orta sahaya çabuk üstünlük kurdu. Alanzinho'nun ekstra performansıyla birlikte rakip sahada daha çok görünmeye başlayan bordo mavili takım final paslarında sıkıntı yaşayınca, sık sık Alanzinho ve Ceyhun'un orta mesafeli şutlarıyla gol aradı. Rakibine oranla oldukça isteksiz gözüken Bursaspor'da ise, yeni transfer Wederson ve Ozan İpek'in bulunduğu kanat, Ali Tandoğan ve Volkan Şen'in kanadına göre nispeten daha işler bir görüntü içerisindeydi. Trabzonspor'un sağ kanattan geliştirmeye çalıştığı hücumlar sıklıkla Burak Yılmaz'ın ezdiği toplar sayesinde başlamadan biterken, özellikle Ceyhun'un araya attığı toplar zaman zaman Bursaspor kalesinde tehlike yarattı. İlk yarı biterken, pozisyonu az ancak genelinde Trabzonspor'un hükmettiği bir maç seyrettik.

İkinci yarıda da görüntü pek fazla değişmedi. Alanzinho'nun iyice ağırlığını koyduğu maçta, tam gol geliyor derken, Ceyhun yine uzaktan düzgün bir şut çıkarttı. Ivankov'un ancak çelebildiği topu suskun golcü Teofilo tamamlayınca, bordo mavili takım skor üstünlüğünü ikinci yarının onuncu dakikasında ele geçirmeyi başardı. Golden sonra oyunun hakimiyeti tamamen Trabzonspor'a geçti. Golün altı dakika sonrasında bu kez Selçuk'un mükemmel arapasını yakalayan Teofilo usta bir gol vuruşuyla farkı ikiye çıkarttı. 71'de Burak Yılmaz'ın yerine oyuna giren Yattara'nın kullandığı köşe vuruşunu Egemen ceza alanı içerisine indirdi. Yine doğru yerde olan Teofilo'nun tamamladığı top üçüncü kez Bursaspor ağlarıyla buluştu.

3-0'dan sonra kalan 20 dakika ''al gülüm ver gülüm'' şeklinde geçti. Trabzonspor ısrarcı olsaydı farkı daha da arttırabilecek pozisyonları yakalayabilirdi. Maçtan önce ortada gözüken randevuyu Trabzonspor zorlanmadan kazandı ve müzesinde ''yerel olarak'' eksik olan tek kupayı da kazanmış oldu.

Trabzonspor'un zaten hazır olduğunu biliyorduk. Geçen sezonun korunan kadrosu özellikle Şenol Güneş'in gelişinden sonra iyi işler yapmıştı. Teofilo'da patlamayı gerçekleştirince, bordo mavili takım galibiyete uzandı. Bursasporlu oyuncular ise haddinden fazla arzusuz ve gergindi. Transfer dedikoduları başlarını döndürmüş olabilir ya da üzerlerinde fazla bir baskı oluşmuş olabilir bilmiyorum ama pek iç açıcı bir görüntü vermediler. Sakatların iyileşmesi ve takıma monte edilmelerinden sonra yine başa güreşeceklerini umuyorum. Tabi ki bundan daha önemlisi Şampiyonlar Ligi'nde gösterecekleri performans. Gerek tecrübesizlikleri, gerek gerginlikleri ve yaşadıkları baskıyla umarım Şampiyonlar Ligi'nden büyük hasarla çıkmazlar.

Şenol Güneş'in Burak Yılmaz ısrarından artık vazgeçmesi gerekiyor. Elinde Engin Baytar ve Yattara gibi iki tane o bölgeyi ''işletecek'' oyuncusu varken bence Burak Yılmaz'a haddinden fazla şans veriliyor. Ceyhun bu takımın bu sezon çok net bir şekilde ilk onbir oyuncusu olmalı. Kendisini her geçen zaman biraz daha geliştiriyor ve çok faydalı bir futbol oynuyor. Glowacki'yi çok beğendim. Tam bir stoper. Nerede duracağını, hangi zamanlamayla müdahale yapacağını harfiyen biliyor. Takıma katkısı olacağı kesin. Sahanın yıldızı Alanzinho ise bu performansını sezon geneline yayarsa, Trabzonspor'un yerine oyuncu bakması gerekecek çünkü öyle bir performans gösterdiki, Avrupa Kulüpleri'nin dikkatini çekmeye yeterde artar bile. Colman yine bildiğimiz Colman. Takımın en yararlı futbolcularından. Teofilo, Jaja'nın geldiği gün gösterdiği performansla ''ben de buradayım'' mesajını vermiş oldu. Kendisi için bir ''kırılma anıydı'' ve bu 90 dakikadan kendini kanıtlamış olarak ayrıldı.

Trabzonspor sezona kupayla girdi ve iyi yolda olduğunu gösterdi. Tüm rakiplerinden daha hazır bir görüntü ortaya koydu ve bu sezon şampiyonluk için mücadele vereceğini gösterdi. Bursaspor ise henüz kadrosunu oturtamamış. Zamanla düzeleceklerini ve hazır hale geleceklerini umuyorum. Maçtan sonra Trabzonsporlu taraftarların kendilerine yaptığı tezahüratlara layık bir performans göstereceklerini umuyorum.

Hiç yorum yok: