6 Ağustos 2010 Cuma

Kolay Oldu

D-Smart platformundan yayınlanan maçları izleyemiyorum maalesef. Dışarıya çıkmaya üşendiğimden de Beşiktaş - Victoria Plzen maçını izleyemedim ancak yine her zamanki gibi geniş özetini izleme şansım oldu.

Oyunun geneli hakkında birşey söylemek zor ancak Bobo'nun takipçliğini konuşturup kaptığı topun ardından rakibini oyundan attırması maçın kırılma anı oldu. Quaresma'nın ''trivelasıyla'' öne geçen Beşiktaş, rakibin 9 kişi kalmasının ardından, önce Quaresma'nın asistinde Delgado'nun kafasıyla farkı ikiye çıkarıp, Holosko'nun mükemmel golüyle skoru 3-0'a getirdi ve arkasından en az yedi, sekiz tane net pozisyonu değerlendiremedi. Maç 3-0'a geldikten sonra kaçan golleri doğal karşılıyorum. Biraz ''kendimi göstereyim'', biraz da skorun rahatlığıyla kaçan goller Beşiktaş'ın tarihi farkına malolmuş. Quaresma ve Bobo çok istekli göründüler. Özellikle Bobo'nun hırsı ve azmi Beşiktaş için büyük bir avantaj olur bu sezon. Belli ki Schuster bu sezon en önde O'nu oynatacak. Quaresma zaten dünyanın en yetenekli birkaç oyuncusundan birisi.Taraftarda gerçekten iyi ateşliyor kendisini. Tabata etkili ve iyi bir oyuncu. Kadroda yer bulduğu sürece maç çevirecek yeteneklere sahip. Delgado sanki biraz sırıtıyor gibi. Ernst'in performansının da muhakkak artması lazım. Sivok'un sakatlığıyla takımda kalması kesinleşen Ferrari ve Toraman ile birlikte, Beşiktaş'ın hiçte fena olmayan bir savunma hattı var.

Beşiktaş'ın şu anki durumu fena değil, bu takıma daha Guti girecek. Elenenler olacak, toparlanmaları ve bir takım olabilmeleri için daha bir iki aya ihtiyaçları var, bu süreyi en az kayıpla atlatırlarsa, bu sezonun en kuvvetli şampiyonluk adaylarından birisi olabilirler.

Hiç yorum yok: