19 Ağustos 2010 Perşembe

Karpatların Lviv'i...

En son ismini duymadığımız bir Ukrayna takımı Beşiktaş'a, Kharkiv'de 4 gol birden atıp, turnuva dışına itmiş, Beşiktaş'ın şimdi Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek olan eski hocası Ertuğrul Sağlam görevinden istifa ettirilmiş. Beşiktaş bir sürü krize girip çıkmıştı.

Galatasaray'ın rakibi yine adını sanını bilmediğimiz bir Ukrayna temsilcisi. Bu kez Kharkiv'den değil, Lviv'den geliyorlar. Olaylı Sivasspor maçından sonra bir hayli hırpalanan Rijkaard ve yönetim için Lviv serisi, belki de şimdiye kadarki en önemli dönemeç. Europa League gruplarına kalmak isteyen Galatasaray için normal şartlar altında Karpaty Lviv takımının büyük bir engel teşkil etmemesi gerekiyor ancak maalesef bu aralar şartlar pek normal değil.

Baros'un yokluğunda, Mehmet Batdal'ı değil, Kewell'ı kanattan alıp forvette kullanan ve kanatların birisini ''işlevsiz'' hale getiren Rijkaard'ın bu akşam bana göre naçizane yapması gereken en önemli hamle, Arda ve Kewell'ı kanatlara atıp, eğer oynamayacaksa Baros'un yerine mutlaka Mehmet Batdal'ı santrafor olarak kullanmak. Tüm eleştirilere rağmen çok faydalı bir transfer olduğunu düşündüğüm Lorik Cana'nın biraz daha hazır hale geldiğini düşünerek, Galatasaray orta sahasının Sivas'taki kadar dökülmeyeceğini tahmin ediyorum. Gerekli baskıyı kurabilirse, sarı kırmızılılar bu akşam kendilerine yetecek skoru elde edebilirler. En büyük dezavantaj, protesto için eli kulağında bekleyen sarı kırmızlı taraftarlar. Taraftarın özellikle bu maçta hatta bu seride takımına sonsuz destek vermesi gerekiyor. Bu kritik seri öncesi ya da seri sırasında yaşanacak bir ''eylem'' bir çuval inciri berbat edebilir.

Galatasaray bu akşam çok kritik bir maça çıkacak. OFK Belgrad'ı evinde yenemeyen ve Belgrad temsilcisine nazaran daha dişli bir takımmış gibi görünen Lviv karşısında Galatasaray turu geçmek avantaj yakalamaya çalışacak ve bir önceki turdan ders almamışlarsa 90 dakika boyunca başlarına çorap örülecek bir sürü sıkıntıyla karşı karşıya kalma ihtimalleri olacak.

Hiç yorum yok: