20 Ağustos 2010 Cuma

Forever Frank Rijkaard!

Elano, Pino, Baros ve Cana sakatlıkları yüzünden onbir başlayamadı Ali Sami Yen'de dün akşam. Kendi liginde -1 puana sakip olan Lviv ise tam kadro olarak sahada yerini almıştı. Mustafa Sarp, Ayhan, Serdar Özkan ve Mehmet Batdal olmayanların yerini tamamlamaya çalışırken, Galatasaray maça iyi başlayamadı.

Karpaty Lviv ilk on dakikada Galatasaray'ı çözdü diyebilirim. Savunmayı aşmak için arkaya atılan top taktiği işe yarayınca pozisyonları bulan taraf Galatasaray değil Karpaty Lviv oldu. Golün sinyalini daha 15. dakikada yakaladığı çok net pozisyonla veren Ukrayna takımı 34'te Kuznetsov ile öne geçmeyi başardı. Golden hemen sonra aslında bana göre iyi oynayan Mehmet Batdal'ı kenara çeken Rijkaard, son yarım saat için Milan Baros'u oyuna aldı ama 41'te Zenjov, Hakan Balta'nın büyük hatasının da payıyla farkı ikiye çıkardı.

İkinci yarıyı Trabzonspor maçı başladığı için izleyemedim ancak Baros, yoğun baskı kurulan dönemde iki gol atarak hiç olmazsa rövanşa tek farklı galibiyetin yeteceği bir skoru takımına aldırmayı başardı.

OFK Belgrad ile oynadığı ilk karşılaşmada 2-0 öne geçen Galatasaray, rakibi ile 2-2 berabere kalmıştı. Şimdi ise 2-0 geriye düşüp, 2-2'yi yakaladılar. Sivas'ta da 1-0 öne geçip, 2-1 kaybetmişlerdi. Maceraperest bir takım oldular artık. Galatasaray'ın maçlarında ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor.

Taraftarın bir kısmı özellikle Aykut'a yoğun tepki gösterdi. Gerçektende Aykut, Galatasaray'ın kalecisi değil. Mustafa Sarp, Ayhan tepki görüyorlar. Gerçektende Sarp ve Ayhan Galatasaray'ın futbolcusu değil. Peki bunda kredisi doldu denen Rijkaard mı suçlu, yoksa transferi zamanında bitiremeyen ve hala piyasadan eli boş dönen yönetim mi? Bence bu işte en az suçlu olan adam Frank Rijkaard'tır. Oturtmaya çalıştığı sistem belli, yapmak istedikleri belli ama eline verilen malzeme ile yapmaya çalıştığı iş arasında dağlar kadar fark var. Dün akşam en yerliden daha yerli performans ortaya koyan, canını dişine takan Kewell ve Baros'un hırsı kadar bile hırs göstermeyen Galatasaraylı futbolcular suçlu değil mi? Rijkaard'ın elindeki malzeme belli, çıksın birisi bu gidişatı, bu kadroyla değiştirsin de görelim bizde! Bence de Forever Frank Rijkaard...

Hiç yorum yok: